Geçici görevlendime mağduru bir personelin dramı;

3 yıl önce evlenen ve ikiz çocukları olan 10 yıldır kadrolu sağlık personeli olarak görev yapmakta ve artık işin uzmanı sağlıkçı,  1 yıl önce rahatsızlanmış ve 6 ay Tüberküloz (VEREM) tedavisi almış ve halen kontrolleri devam etmektedir. Pandemi sürecinde Sağlıkçı eşi ile beraber COVİD -19 hastalığı geçirmiş. Kendi sağlığı ile uğraşırken ikiz çocuklardan birinin OTİZM şüphesi belirmiş ve kontrolleri yapılmaktadır. 

PDC'dinden fazla personeli   geçici görevle çalışan Halk Sağlığı Başkanlığı, bu personeli 3 Aylığına uzak bir İlçe Sağlık Müdürlüğüne geçici görevle görevlendirilebiliyor. Kendi  bulunduğu birimde,  4 kişi olarak çalışmakta ve tek kadrosu Müdürlükte olan kişi kendisi. Tabi nasıl sebepsiz geçici görevlendirme yapılmakta olduğunun sorulduğu zaman ben yaptım oldu deniliyor. 1-2 gün içerisinde apar topar yazısı yazılıyor ve cuma günü ayrılışı yaptırılıyor. Canları sağ olsun. Allah var Gam yok.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanelerine yapılan yönetici atamalarında Emek, Vefa, Liyakat, Tecrübeye bakılmadan bu benim emrimden çıkmaz düsturuyla atamalar yapılmaktadır. Bu durum çalışanlar arasında huzursuzluk meydana getirmektedir.

Yönetmeliklerde olmasına rağmen herhangi bir kriter uygulanmadan personel yer değişikliği yapılmaktadır. Halbuki mevzuatta İl içi yer değişikliği puana göre şeffaf ve açık bir şekilde yapılmaktadır. Gereksiz yerlere personel yığılmasından dolayı hizmet aksamaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, il içerisinde keyfi olarak personel görevlendirilmesi yapılmaktadır. Sorulduğu zaman idareciler partiden icazet aldık deniliyor.

Artık bir şarkı halinde sağlık çalışanı "Ah benimde,  geçici görevlendirmem olsa" diyor.

Ah benimde bir geçici görevlendirmem olsa

Her yıl uzatılsa kadromun bulunduğu kuruma hiç gitmesem

Mesai, nöbet derdim olmasa

Masamda sabah kahvemi içsem

Ah benimde bir geçici görevlendirmem olsa

Hafta sonu tatilim olsa, bayram tatilim olsa

Çocuğumu okula bıraksam, okuldan alsam

İstediğim zaman istediğim kadar izne ayrılsam

Ah benimde bir geçici görevlendirmem olsa

Birlikte çalışacağım arkadaşlarımı denetlemeye gitsem

Mesai saatinde organizasyonlar yapabilsem

Durumlar paylaşsam can sıkıntısı diye

Norm kadro olmamasına rağmen İl Müdürlüğü ve masa başı birimler geçici görev kılıfı altında tıka basa doldurulmuştur. Pandemi döneminde filyasyon ekipleri ve hastane personellerine bu keyfi durumdan dolayı ekstra iş yükü yüklenmiştir. İlimizde son günlerde kendinden olmayan personeller keyfi olarak yerlerinden edilmiştir. Kendinden olanlar güzel yerlerde masa başında mükafatlandırılıyor. Kendinden olmayanlar sahada ve hastanelerde sürgüne mahkûm ediliyor. Kadrosu birimde olan sürgüne gönderiliyor, yerine diğer kurumdan torpilliler geçici görevle baktırılıyor. Sorulduğu zaman ben yaptım oldu cevabı veriliyor.


Geçici Görevlendirmeleri Neye Göre Yapıyorlar? - TIKLAYIN


Ülkemiz tüm kurumları Kovid-19 illeti ile cansiperane olarak mücadele ederken, bu mücadelede lokomotif görevi yürütmesi gereken bazı Sağlık Yöneticileri bu çalışmaları bir kenara bırakarak, kendi egolarını tatmin etme peşindeler.Sahada gece gündüz sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları bu durumdan çok rahatsız ve bu olumsuzlukların bir an önce giderilmesi için sesini çıkarmaya korkuyor, çünkü sürgün sırası bana da gelir mi diye.

Editör: Haber Merkezi