Ankara Çankaya ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Tabip Binbaşı Dr. Yaşar Subutay Peker için görev yaptığı hastanede tören düzenlendi.

Ankara Gülhane Caminde düzenlenen cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Ankara İl Sağlık Müdürü Doktor Ali Niyazi Kurtcebe’de katıldı.

Öğle kılınan cenaze namazı ardından tabutun başına geçen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "Bugün Gülhane için acı bir gün, yerini dolduramayacağımız bir doktorumuzu kaybettik. Subutay, Gülhane’de doğdu, bugün onu yine Gülhane’de ebediyete uğurluyoruz. Subutay kardeşimizin eşi ve çocuğu Gülhane’ye emanet. Biz Gülhane’de onun hatırasını yaşatacağız" dedi.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, "Doç. Dr. Yaşar Subutay Peker, kliniğimizin gülen yüzüydü, herkesin yardımına koşardı. Onu çok erken kaybettik. Geleceği olan bir hekim arkadaşımızdı. Onunla çalışmaktan mutluluk duyuyorduk, pandemi döneminde büyük emek sarfetti. Acımız sonsuz. Allah geride bıraktıklarına sabır versin" ifadelerini kullandı.

Peker'in cenazesi, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.