Eylemi gerçekleştiren Attac isimli grubun sözcüsü Aurelie Trouve, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanları yıllardır insanlarla daha iyi ilgilenmek için yeterli personel, yatak ve ekipmana sahip olmadıklarını belirtiyor ve bu konuda bizi uyarıyorlar." şeklinde konuştu.

Sağlık personeline destek veren protestocular ayrıca, hükümetin sağlık çalışanlarının taleplerini görmediğine atıfta bulunmak için, sağlık bakanlığının basamaklarına, 'Değersizlik Madalyası' adını verdikleri, madalya şeklinde bir afiş astı.

Emmanuel Macron hükümeti, Covid-19 salgınındaki rolleri nedeniyle kamuda görev yapan sağlık çalışanlarına bin beş yüz euro ikramiye ödenmesi kararı almıştı.

Öte yandan başkent Paris'te polis şiddetine ve ırkçılığa karşı farklı noktalarda çeşitli yürüyüşler de düzenlendi.

Paris'in merkezindeki Republique Meydanı'nda toplanan bir grup kalabalık, 'polis şiddeti neticesinde hayatını kaybettiğini' belirttikleri siyahi vatandaşlar için adalet talebinde bulundu.

Başkentte eylem gerçekleştiren bir başka grup da 25 Mayıs'ta ABD'de hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ölümü nedeniyle 'polis şiddeti ve ırkçılık' karşıtı protesto yürüyüşü düzenledi.

Editör: Haber Merkezi