İzmir genelinde filyasyon ekipleri Covid-19 hastalarına geceyarısına kadar kapı kapı dolaşarak ilaç dağıtıyor. Bakanlığın semptom göstermeyen temaslılara test yapılmasından vazgeçmesinin ardından filyasyon ekiplerinin işi gece yarılarına kadar kapı kapı dolaşarak hastalara ilaçların dağıtılması haline geldi.

Sol'da yer alan habere göre uzmanlar filyasyonun tanımının bu olmadığına dikkat çekerken, ekiplerin ek hastalığı olan kişilerin ilaçlarla ilgili sorularını da yanıtlayamadığı çünkü ilaçların hangi hastalıkta hangi etkiyi göstereceği bilgisine sahip olmadıkları ve bundan vicdani olarak rahatsızlık duydukları belirtiliyor.

Buca Kadın Doğum Hastanesi’nin bağlı olduğu filyasyon ekibi dışında il genelindeki filyasyon ekiplerine verilen kumanyanın da yenebilir durumda olmadığı dile getiriliyor. Geceyarısına kadar çalışmak durumunda olan ekiplere verilen kumanya şöyle:

Haberimizin ardından Bursa'da filyasyon ekiplerine yemeğin ücret karşılığı verildiği iddia edildi. 10 TL karşılığında verilen yemek için yemek molası dahi kullandırılmadığı da iddialar arasında.