Çünkü şehirdeki özel hastanelerden biri FETÖ’cüler tarafından yönetiliyordu ve örgüt kesinlikle rekabet istemiyordu. 6 doktorun toplam 256 yıl hapisleri istendi. Aradan 6 yıl geçti ve FETÖ mağduru oldukları anlaşılarak beraat ettiler. Geriye ise acı tablo kaldı. Radyoloji uzmanı Dr. Atıf Uğurlu’nun tutuklanması nedeniyle iflas etti ve geriye 100 milyon liralık hastane kaldı.

Kastamonu’nun en eski özel hastanelerinden olan Özel Uğurlu Hastanesi’nin sahibi olan Dr. Atıf Uğurlu, 1991 yılından itibaren yürüttüğü sağlık hizmetinin çıtasını yükseltmek istedi ve bunun için 25 bin metrekare üzerine kurulacak olan 180 yataklı ve sağlık sektöründeki son teknolojiyi de içinde barındıran hastaneyi inşa ettirdi. İşte ne olduysa bu girişiminden sonra oldu ve kentte faaliyette bulunan ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün olan Özel Anadolu Hastanesi kendisine bu ölçekte bir rakip istemiyordu. 

ORTAK OLMAK İSTEDİLER, KABUL EDİLMEYİNCE SORUŞTURMA GELDİ

Dr. Atıf Uğurlu’nun iddia ettiğine göre, önce yapılacak olan hastaneye ortak olmak istediler. Ortaklık tekliflerinin reddedilmesi üzerine hastaneyi açtırmamakla tehdit ettiler. Dr. Atıf Uğurlu ciddiye almadığı bu tehditlerden sonra hastanenin açılmasına sayılı günler kala kendisiyle birlikte 6 meslektaşı ile birlikte tutuklandığında durumu anladı.

Dr. Atıf Uğurlu ve 6 meslektaşına yönelik suçlamalar ağırdı. Sağlık Bakanlığı müfettişleri yaptıkları inceleme ile SGK’yı dolandırdıklarını öne sürmüştü. Nelerle suçlanmadılar ki, rüşvet vermek ve resmi belgede sahtecilik. Haklarında 256 yıl hapis istendi. Cezaevindeki 75 gün kaldıktan sonra mahkemenin tahliye kararıyla özgürlüklerine kavuşmuşlardı ancak iflas etmişlerdi. Kredi alarak yapmaya çalıştıkları hastanenin borçları onları iflas ettirmişti.

Şimdilerde atıl durumda kalan ve 100 milyon lira yatırımla yapılan hastane kaldı. Dr. Atıf Uğurlu, hastanenin hukuki olarak icra ve iflas masasında satışta olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi