İlker Kaçar isimli bir sosyal medya kullanıcısı, Eskişehir Şehir Hastanesinde çalışanlar tarafından kapsamlı bir şekilde eylem yapıldığını, yeşil alan dedikleri bölümü keyfi olarak kapattıklarını, enjeksiyon dahil olmak üzere en ufak rahatsızlıkların dahi Sarı alan bölümüne devrettiklerini, bir enjeksiyon için 1 saat 38 dakika beklediğini ileri sürdü. Ve yaklaşık 100 - 120 vatandaşın anlattığı durumla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Devlete karşı vatandaşları kışkırtmak için bu eylemin yapıldığını iddia eden İlker Kaçar, bu eylemi yapanları kınadığını ve aldıkları maaşın zehir zıkkım olmasını istedi. Kaçar, isimli vatandaş sözlerine “bu devlet size ne yaptı? Neyin düşmanlığı bu? 300 meslekte milyonlarca insan doyuramadık sağlık çalışanlarını” dedi.

Olaydan sonra yeni bir paylaşım yapan İlker Kaçar, yazdıklarından sonra Şehir Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici’nin kendisini arayarak şikayetçi olduğu durumlarla ilgili tarafına bilgi verdiğini söyledi.

Şehir Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici’nin kendisine “acil serviste 2000 üzeri hasta bakıldığını, kendisinin şikayet ettiği olayla ilgili inceleme başlattığını, yaşanan sıkıntının bir eylem olmadığını, personelin vurdumduymazlığı ve işine gereken özeni göstermemesinden kaynaklandığını” söylediğini aktardı.

Vatandaşa telefonda bilgi veren Şehir Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici’nin bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için personele gerekli uyarıları yaptığını, tekrarında Kanunun öngördüğü cezaları vereceğini söylediğini ileri sürdü.

Peki İşin Aslı Ne?

Olay iddia edildiği gibi Eskişehir Şehir Hastanesinin Acil Servisinde yaşanıyor. Acil serviste görev yapan sağlık personelinin hastane idaresin diğer bir çok hastanede aylardır yapıldığı gibi “fazla mesai ücreti vermemek için” az sayıda personelle hizmet verilmesi sonrası yaşanan yoğunluk vatandaşı bezdiriyor.

Eskişehir Şehir Hastanesinde de yeşil alanda görev yapan hemşirelerin gece 24’te evlerine yollandığı, yeşil alanda bulunan doktor ve sekreterin muayeneye devam ettiği, yeşil alan tedavilerinin sarı alanda çalışan hemşireler tarafından yapılmasının istenildiği öğrenildi.

Enjeksiyon bölümününde gece 24’te kapanmasıyla sarı alan hemşilerinin hem sarı alan tedavilerine, hem yeşil alandan gelen vatandaşın tedavilerine, hem de dış tedavi ile beraber enjeksiyon için başvuran vatandaşa hizmet vermek zorunda bırakıldığı öğrenildi.

“Mabadını Kaldırıp Yerinde Kontrol Yapmıyor Ama Sağlıkçıları Vatandaşın Önüne Atmaktan Geri Durmuyor”

Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici; “sağlık çalışanlarının kasıtlı olarak iş yavaşlattığını, eylem yaptıklarını, çalışmadıklarını, aldıkları paranın haram olmasını isteyen vatandaşı bizzat telefonla arıyor. Ama bir sendika Başkanının dediği gibi Mabadını kaldırıp, yaşanan sorun neden kaynaklanıyor diye yaklaşık aylık 50 bin lira ücretini aldığı Başhekimliğinin gereği olarak yerinde kontrol yapma zahmetinde bulunmuyor.

Sayın Başhekim, olayla ilgili inceleme başlattığını, çalışanlarını vurdumduymazlık ve özverisiz çalışmakla suçluyor. Yetmiyor, soruşturma açacağını ve cezalandıracağını ifade etmesi sağlık kulislerinde “pes artık” dedirtti..

Editör: Haber Merkezi