Sağlık Sen Ordu Şubesi Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Barış Pamukçu sağlık pesoneline mesaide yapılan saldırı ile  açıklamada bulundu. Açıklamada;

“Büyük fedakârlıklar göstererek 7 gün 24 saat çalışan sağlık çalışanlarımıza yapılan haksız saldırılara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Şiddet, görevlerini layıkıyla yerine getirmekten başka bir suçu olmayan sağlık çalışanlarının asla kaderi değildir.

Ne yazık ki sağlıkta şiddetin son kurbanı Fatsa Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanı Cihangir Depe olmuştur. Sağlık çalışanı arkadaşımız kendini bilmez üç, beş kişinin saldırısına uğramıştır.

Üzülerek belirtiyorum ki, kendini bilmez hasta yakınları şifa bulmak için geldikleri hastanede, şifayı verecek kişiye serum askısı ile saldıracak kadar hadsizleşmiş ve sağlık personeli arkadaşımızın kafasına 6 dikiş atılmıştır.

Bizler, bu tür olaylarla sahada sık sık karşılaşmaktan, saldırıları kınamaktan ve “bıçak kemiğe dayandı” demekten bıktık, usandık. Ama saldırganlar, insanlık dışı hareketlerini yapmaktan bıkmadılar. Çünkü şiddeti uyguladıktan sonra elini kolunu sallayarak çıkacağını, caydırıcı ceza almayacağını biliyorlar.

Şiddete maruz kalan arkadaşımız görevi başında, insanımızın sıhhati için mücadele etmeye devam ediyor.


Hastaneleri şifa bulma yeri olarak değil de, RİNG alanı olarak gören bu kişilere tavsiyemiz, enerjilerini başka yerde harcamalarıdır. Devletimiz bize yumruk atmayı değil, şifa vermeyi öğretmiştir. Ve biz Sağlık çalışanları da, kendini bilmez bu hadsizlerin yaptıkları her saldırı karşısında yılmadan, usanmadan şifa dağıtmaya devam edeceğiz. Ancak devlet büyüklerimizden de artık bu kanayan yaraya bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.

Sorunu görmezden gelmek, çözüme yönelik adımları atmamak sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmıyor; aksine kendini bilmezlere saha oluşturuyor. Bu durumun böyle sürdürülebilmesi asla mümkün değildir.

Kamu çalışanları arasında en çok mağdur olan kesimi sağlık çalışanları oluşturuyor. Sağlık çalışanları kamunun yetimi değildir. Fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına şiddet haberleri sonrasında saldırganın ifadesinin alınarak serbest bırakıldığı haberleri ile sarsılıyoruz. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Yetkililer biran önce şiddeti önleyecek tedbirleri sözden öte giderek hayata geçirmeli.

Görevi başındaki memura saldırmanın cezaları caydırıcı hale gelmedikçe, şiddet uygulayan şahıslar karakolun, mahkemenin ön kapısından girip arka kapısından elini kolunu sallayarak çıkıp gezebildikçe biz bu sorunun düzeleceğine inanmıyoruz.

Sağlık Sen olarak sadece mesleğinin gereğini yerine getiren sağlık çalışanlarımızın her zaman arkasındayız. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz. Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını talep ediyoruz”

Editör: Haber Merkezi