Yarın bayram ve 81 ilde sokağa çıkma yasağı bulunmakta salgın hastalığın önüne geçmek adına alınan bir karar ile 4 gün boyunca evlerdeyiz. Buruk bir bayram geçirecek olsakta salgından biran evvel kurtulmak adına alınmış karara yasaklara uymalıyız. Sağlık çalışanları pandemiyle mücadelede aylardır evlerinden ayrıydı bayram nöbetleriyle de ailelerden ayrı olmanın burukluğunu yaşayan Fatma hemşire de onlardan biri ve bir bayramı nasıl geçireceğini sosyal medya üzerinden paylaşarak kaleme almış ve mektubun içeriğinde şunlar yazmakta;

”Vay be korona sen miniciksin,görünmezsin ama biz seni yenemiyoruz”

Şu an çok garip duygular içerisindeyim. Meslek hatatıma başladığımdan beri her bayram hep bir buruk olurdu yüreğim. Anadan babadan memleketten sevdiklerimden uzak bayramları çok bilirim ben. Bir liste yapılır ne gidebilir ne de kalabilirsin. Çünkü, seni bekleyen 24 saat nöbetlerin vardır. Nöbetten çıkarsın bayramdır ya hani bugün uyumaman gerekir direnirsin ve belki ertesi gün seni bekleyen diğer 24 ün vardır. Bayramlaştığın kişiler nöbet arkadaşların ve seni bekleyen hastalarındır. Yalnız bu bayram çokta farklı bir bayram gibi görünsede ben ve benim gibi çalışan sağlıkçılar,emniyet personelleri (asker polis ) fırıncılar vs vs çalışmak zorunda olanlar için durum aynı. Biz yine nöbetlerimizin başındayız. Fakat siz evlerinizde ! Çok sevdikleriniz belki iki sokak ötesinde olmalarına rağmen gidemeyecek gelemeyeceksiniz. Size yasak bize serbest ilk defa mesleğimin esprili yanını kullanıyorum. Ben sağlıkçıyım bana sokaklar serbest. Tabiki şaka. Sizler yinede evlerinizde kalın. Bizler bizim için çokta farklı olmayan bayramlar geçirmeye razıyız. Siz yeterki evinizde kalın sağlıcakla kalın.

Arefe günü 24 saat nöbeti olan Fatma Hemşire’nin nöbetinin bir diğer özelliği ise nöbet günü 6 yaşına girecek olan kızının doğum günü olmasıymış doğum gününü kutlayan Fatma Hemşire ve daha nice Fatma hemşirelerin evlatları sizlerinde doğum günleri ve bayramınız kutlu olsun.

Editör: Haber Merkezi