TBMM Genel Kurulu’nda, bugün; Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı olan kurumların kesip hesabı ve bütçeleri ele alındı. Gruplar adına İYİ Parti, MHP, HDP’nin ardından CHP söz aldı.

''BAKANLIĞI ŞİRKET CEO'SU OLARAK DEĞİL...''

CHP adına kürsüye gelen Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, sağlıkçıların özlük haklarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yüklendi.

''Sağlıkçıların sorunlarını Sağlık Bakanlığı dahil kimse görmüyor'' diyen Yılmazkaya, ''Sayın Bakan, bütçe sunumunda da ‘sağlık çalışanlarının şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.’ ‘Elinizi tutan mı var’ demiştim. Gördük ki açıklama yaptığınız esnada bile ‘ne oluyor burada’ diye elinizi tutanın Cumhurbaşkanı olduğunu gördük. Günahınızı almışız… Sizler ne sağlıkçıların ne doktorların ne hemşirenin ne vatandaşın hakkını savunuyorsunuz. Sağlık Bakanlığı’nı şirket ceosu olarak değil hekim olarak yönetseniz bu sorunların hepsi bitecektir diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi