Sağlık personellerine ek ödeme açıklaması.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Sağlık Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşülmeye başlandı. Genel Kurul'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı ve burada milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

216 SAĞLIK PERSONELİ VEFAT ETTİ

Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan "Sayın Bakan, 216 sağlık personelinin, sağlık çalışanının coronavirüs nedeniyle vefat ettiğini açıklamıştınız. 216 evetBunun meslek hastalığı sayılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mı? Coronavirüs yüzünden vefat eden sağlık personeliyle alakalı. 2020  yılında tedarik edilen grip aşısı stoku var mı? Yeterince stok var mı, devam ediyor mu, alımınız devam ediyor mu? Vatandaşlar grip aşısı olamadığı için bizlere müracaat ediyorlar, bunu öğrenmek istiyorum." dedi ve ek ödemelerle ilgili "1 Ağustos 2020 tarihinde üç ay geçerli olmaz üzere ek ödemelerin yapılması sözünü vermiştiniz. Bunun uzatılmasını düşünüyor musunuz? Bunu öğrenmek istiyorum. Daha sonra da kürsüden cevap verebilirsiniz Sayın Bakan." sorusunu sordu.

Türkkan, " Ek ödemelerin yapılmasında personel arasında eşitsizlikler olduğu söyleniyor. Bu doğrultuda, ek ödemeler hangi kriterlere göre yapılıyor? Bir de eşitsizlikler varsa bunu gidermek konusunda bir çalışmanız var mı? Ek ödemelerde personeller arasında bir eşitsizlik olduğu söyleniyor. Çin’den alacağımız aşının fiyatları bir 30 dolar diyorlar, bir 60 dolar diyorlar, Brezilya bunu “11 dolardan aldığını.” ifade ediyor. Biz gerçekten kimden alıyoruz? Kaça alıyoruz? Böyle bir bilgi vermeniz mümkün olur mu? Onu öğrenmek istiyoruz. Sayın Bakan bir de tıbbi cihaz ve medikal ürün sektörü konusunda ciddi sıkıntılar var biz bu konuda bir araştırma önergesi verdik, araştırma önergemiz Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından reddedildi."

BAKAN KOCA CEVAPLADI

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın "1 Ağustos 2020 tarihinde üç ay geçerli olmaz üzere ek ödemelerin yapılması sözünü vermiştiniz. Bunun uzatılmasını düşünüyor musunuz? Bunu öğrenmek istiyorum. Daha sonra da kürsüden cevap verebilirsiniz Sayın Bakan." sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Uzatıyoruz" cevabını verdi.

saglikpersoneliHABER.NET 26 KASIM'DA DUYURMUŞTU

Sağlık personelinin haber kaynağı saglikpersonelihaber.net sitemiz 26 Kasım tarihinde Bakanlık kaynaklarından edindiği bilgi ile ek ödeme uygulamasının 3 ay daha uzatılacağını duyurmuştu. Haberi okumak için tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi