Verilen vaka sayılarının hatalı olmasından bahseden haberde, leman dergisinin fahrettin koca'yla ilgili ''düt düt, rınn rınn'' karikatürü de yer almış.

Japon medyasının önemli organlarından fnn'nin fahrettin koca'yla ilgili haberinde;

Türk hükümetinin 30 Eylül'de yaptığı açıklama da dalgaları yayıyor. Sağlık Bakanı Koja düzenlediği basın toplantısında, hükümetin her gün duyurduğu yeni koronavirüsün bulaştığı kişi sayısının sadece semptomları olan hasta sayısını gösterdiğini ortaya koydu. Başka bir deyişle, test sonucu pozitif olsa bile, hiçbir belirti olmasaydı sayılmazdı .

Sağlık Bakanı Koja, "Asemptomatik enfekte bireyleri hasta olarak kabul etmiyoruz" dedi. Türkiye, enfekte kişi sayısının yaklaşık 320.000 olduğunu açıkladı, ancak çok daha fazla "pozitif insan" olması da mümkündür. Yine de Sağlık Bakanı Koja "hükümetin hiçbir şey saklamadığını" savundu.

Her taraftan eleştiri sesleri

Açıklamadan sonra Türkiye'de hükümete yönelik bir dizi eleştiri geldi.

Türkiye'nin en popüler karikatür dergisi Sağlık Bakanı Koja'nın başlığının altına bir sayı bulmacası çizerek, "Sağlık Bakanı Koja'nın açıklamasından bu yana, Corona'ya bulaşan kişi sayısı artık inandırıcı değil." Arkadaki adam bir tsukkomi koyar ve "Bu adamın sayılarıyla oynuyorum!"