Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklarken, "Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi. 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde. Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun." dedi.


İzmir'de kaymakamlık binası ve Kızılay kan merkezi yıkıldı

İzmir’in Bayraklı İlçesinde kaymakamlık binası ile Kızılay kan merkezi yıkıldı. En fazla yıkımın yaşandığı ilçede enkaz altında kalan vatandaşlar olduğu belirtiliyor.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sokaklara dökülen vatandaşlar, dışarıda bekleyişlerini sürdürüyor. Bazı binaların yıkıldığı kentte, vatandaşlar büyük bir korku yaşadıklarını belirtti.

Depremin ardından kent merkezinde iş yerlerinden çıkan vatandaşlar, operatörlerdeki yoğunluk nedeniyle yakınlarına ulaşamayınca, tedirgin olup yollara düştü. Bu nedenle kent merkezindeki yollarda trafik yoğunluğu oluştu.


İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem: Zarar gören iki hastane tahliye edildi

Ege Denizi'nde saat 14.51 sularında 6.6 büyüklüğünde deprem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığını, enkaz altında vatandaşlar olduğunu söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı.

Deprem sonrası, polis telsizinden de özellikle Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bazı binaların hasar gördüğü yönünde anonslar geçti.

Kent genelindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle bazı vatandaşlar binaları tahliye ediyor.

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ile Bozyaka Hastanesi depremde hasar gördü. Kolonları patlayan her iki hastane de tahliye edildi.

Diğer taraftan depremden dolayı sağlık kurumları ve sağlık çalışanları alarma geçti. Özellikle ambulansların yoğun trafikten dolayı hastaneye yaralı ulaştırmakta zorluk çektiği gözleniyor.

Ege Üniversitesi

Acil servisimizde, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere önlem amaçlı kan ihtiyacı bulunmaktadır. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızın Ege Üniversitesi Kan Merkezine müracaat etmeleri rica olunur.


YÜKSEKTEN ATLAMA SONUCU YARALANANLAR OLDU

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğün6deki deprem sırasında bazı vatandaşların panik yapıp yüksekten atlama sonucu yaralandığı belirtildi. Yaralıların hastanelere tedaviye alındığı bildirildi.

GEÇMİŞ OLSUN İZMİR!