Fahrettin Koca’nın Sağlık Bakanı olarak daha önce de yaklaşık 300 bin hemşire, 50 bin ebe, 20 bin Paramedik, 400 bin tekniker ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan sayıları 1 milyonu bulan sağlık personeli içerisinde belli bir meslek grubunu öne çıkararak kalan 38 meslek grubu için diğerleri diyerek yada yok sayarak sağlık çalışanlarını adeta ikiye böldüğü iddiaları dolaşıyor.

Dün Bakan Koca’nın peş peşe attığı 4 tweetle devletin çıkarttığı yasaları hekimleri için çıkardığını yazması bunun son örneği olarak gösterildi. Bakanın Twitter’da 39 sağlık mensubu arasında çokta hoş olmayan tartışmalar yaşandı. Aslında sağlıkçılara hiçbir şey katmayan, aralık ayında getirilen yasadan daha iyi daha az iyileştirme getiren kanun teklifinin tartışılması yerine adeta sağlık çalışanları birbirine düşürdüğü ileri sürüldü.

"HEKİMLERİ AV, BAZI MESAİ ARKADAŞLARIMIZI AVCI YAPIYOR"

Aslında bu durumu bir hekim twitter’da çok güzel özetlemiş. Atılan twittte: “Biz hekimler de mümkünse yeni bir bakanlık istiyoruz.bizim ki ortalığı karıştırıp biz hekimleri av,bazı mesai arkadaşlarımızı da avcı yapıp oyunu tekrar tekrar kuruyor” 

Sağlık Bakanlığı ayrılsın tagı altında birleşen birçok sağlık meslek mensubu sadece bir mesleğe iyi görünüp, bu mesleğin hakları üzerinden çalıştığını gösteren Bakana “sağlık bakanlığı ayrılsın” hastagıyla tepki gösterdi. Hekimlere yeterli iyileştirme yapamayan hekim haricindeki sağlık çalışanlarına düzenleme dışı bırakarak hiçbir iyileştirme yapamayan bir Sağlık Bakanının bu kadar ayrımcılığa sebep olacak tweetlerle sağlık meslek mensupları arasında tartışmaya sebep vermesi hayretler içerisinde izleniyor.

Sağlık çalışanları arasında bölünmelere, ayrışmalara ve hatta belaltı küfürlülere varan tartışmalara sebebiyet veren Sağlık Bakanı Koca bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce de ya belli bir meslek mensubunu büyük harflerle yazarak tartışma başlatmış ya da yine yok sayarak, görmezden gelerek özellikle sosyal medyada sağlık çalışanlarının kendi içlerinde tartışmasına adeta zemin hazırladığı ileri sürülüyor.