Ülkemizde Faz 3 aşısı için deneme izni verdikleri BioNTech gibi aşıları da kullanmak istediklerini söyleyen Bakan Koca, bir konuda sitemini dile getirdi. Söz konusu aşıyı bulan şirketin başında 2 Türk var ve bu isimlerle övündüklerini ifade eden Bakan Koca, ancak iki Türk olarak gurur duydukları bilim adamlarının Meksika ve Peru'ya dahi aşı verirken Türkiye'ye sadece 1 milyon aşı sözünü verdiklerini söyledi ve bu konuda sitemini dile getirdi. 

BİZ NEDEN ALAMIYORUZ?

Söz konusu röportajda Bakan Koca, Biontech'in aşısı ile ilgili , "İki Türk'ün başarısı ile övünüyoruz. İlk günden itibaren irtibattaydık. Türkiye'de Faz 3 çalışması için izin verdiğimiz kaç aşı var? İki. Biri, BioNTech. O arkadaşlar olmasa BioNTech'e vermezdik. Niye verdik? Vatandaştaki etkisini görerek, satın almak için. Ama (onlar) "1 milyondan fazla veremeyiz" dedi. 2021 için 25 milyon verebileceklerini söylediler. Ben "2021'in Nisanı'ndan sonra aşıya ihtiyacım olmayacak. Çünkü benim aşım devreye girecek. Nisan dahil, bana ne kadar aşı verirseniz, alırım" dedim." dedi.

NEDEN 1 MİLYON?

Şirketin neden 1 milyon doz aşı verdiği sorusuna Bakan Koca, "Fazla veremeyeceklerini söylediler. O onların stratejisi... Nisana kadar verecekleri bir miktar var ama yeterli değil. Onu artırmaya çalışıyoruz." şeklinde cevap verdi. 

Bakan Koca, 1 milyon sözünü aldıklarını , ancak bunun artmasını istediklerini söyledi.