Konuşma esnasında ben hayatımda kimseye eziyet etmedim diyebiliyor?

Çünkü çalışma hayatı boyunca tek bir personele işini yap dememiş. Akşama kadar önündeki ekranda borsa takip ediyor. Atacagı tek imza için gelen personelede benim bir imzam 15.000 lira başka imza atacak insan mı yok mu diyebiliyor. İmza getiriyor diye personeli şikâyet edebiliyor. Sonrada personele görevini yaptırmaya çalışan, hasta memnuniyetini artırmak için fedakârca çalışan kişiye ben idarecilik yaşantımda kimseye eziyet etmedim diyebiliyor.

Eziyet, zülüm nedir biliyor musun sayın yöneticim!

Kurumda kendine bağlı tüm personele arada tanıdıkları var diye ayrımcılık yapmadan görev tanımındaki işi yapmasını istemek değildir. O görevinin gereğini yapmaktır.

Eziyet, zülüm hastanın çarşafının değişmemesi, lavabosunun temizlenmemesi, odasının temizliğinin yapılmaması, aydınlatıcı bilginin verilmemesidir.

Eziyet, zülüm hastaneye hiç uğramayan, mesaiye riyaet etmeyen personeli görmezden gelirken gariban personelin dakikasını gözlemektir.

Eziyet, zülüm tanıdığı olan hasta ya aynı gün MR, ultrason çekimi ayarlarken, gariban kimsesiz hastaya günler sonrasına randevu verilmesine göz yummaktır.

Eziyet, zülüm hastaneye bir umut gelmiş MHRS’den randevu alamamış hastayı görmezden gelmektir.

Eziyet, zülüm hastane enfeksiyonları nedeni ile artan maliyeti görmezden gelmektir.

Eziyet, zülüm gereksiz yanan ışığı söndürmemek, gereksiz akan musluğu kapatmamaktır.

Eziyet, zulüm hastaya yapılmayan tedaviyi görmezden gelmektir.

Eziyet, zülüm artan maliyetleri görmezden gelmektir.

Eziyet ve zülüm ilgili yönetmeliklere aykırı olarak 25 yılın altındaki personelin nöbetten çıkarılmasıdır.

Eziyet ve zulüm kadrosu pandemi hastanesinde olmasına rağmen il-ilçe sağlık müdürlüğünde gecici görev ile çalıştırılan personel ses çıkarmamaktır.

Eziyet ve zulüm yara bakım hemşiresi atayıp, rsemi gazetede yayımlanan görev tanımına aykırı olarak sadece evrak doldurtmaktır.

Eziyet ve zulüm hastaneye gelip, kapı kapı dolaşıp derdine çare bulamayan hasta ve hasta yakınını görmezden gelmektir.

Eziyet ve zulüm covid-19 da hasta bakılan alanda çalışmayan kişilere ek ödemesini Covid-19 pandemisi üzerinden vermektir.

Eziyet, zulüm garibana siğara cezası yazılırken makam odasında içilen siğarayı görmezden gelmektir.

Eziyet, zulüm sendikacıları ayakta karşılarken personelin yüzüne dahi bakmamaktır.

Eziyet, zulüm yatak yaralarını karne puanı düşmesin diye sisteme girmemektir.

Velhasıl görev tanımında yer alan işi yaptırmak eziyet ve zulüm değildir. Eziyet ve zulüm bana dokunmasınlar diyerek akşama kadar borsa takip etmektir