Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaş sınırı olmadan, prim gün ve yılını dolduranların 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara yönelik emeklilik hakkı tanınacağı şeklindeki açıklamasının ardından internette acil satılık ilan sayısı çoğaldı.

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen yaklaşık 2,5 Milyon kişi kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmesini sabırsızlıkla bekliyor.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup, prim gün veya yıl eksiği olanlar ise bu eksiklerini kapatabilmek için askerlik ve doğum borçlanması yapabilecek. Bu nedenle EYT için askerlik veya doğum borçlanmalarını ödeyecekler arasında, otomobil başta olmak üzere arsa, iş yeri, motosiklet, cep telefonu ve ev aletlerini satılığa çıkaranlar olduğu görüldü.

‘ACİL SATILIK’

‘EYT nedeniyle’ ibareli satış ilanlarında ‘acil’ olduğu da vurgulanırken konut, dükkan ve arsasının yanı sıra cep telefonu veya koşu bandını satılığa çıkaranlar göze çarptı.

Emlak ve ürün satışı yapılabilen sitelerde yüzlerce ‘EYT nedeniyle satılık’ ilanı yer almaya başladı. İlanların çoğunda da ‘acil’ ibaresi yer aldı.

Editör: Haber Merkezi