Milyonların gözünü diktiği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme 2023 yılına kaldı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yapılacak kanun teklifinde artık sona gelindiği ancak Meclis Takvimine bakıldığında, teklifin yeni yılda yani 2023 yılında görüşülebilecek.

Kanun teklifinin her ne kadar 2023 yılına sarkabileceği konuşulsa da yürürlülük tarihinin 1 Ocak 2023 olması beklendiği için kapsama girecek çalışanlar için herhangi bir kayıp yaşanmayacağı söyleniyor.

Meclisin 16 Aralıkta bir hafta süreyle tatile girmesinin ardından Genel Kurulun aralık ayında başka kanun tekliflerini görülebilmesi için 1 haftalık süresi kalıyor.

Sözleşmeli personele kadro verilmesine dair Kanun Teklifini halen Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmadığı biliniyor.

SÖZLEŞMELİYE KADRO DÜZENLEMESİ 2023’E Mİ KALACAK?

Kanun teklifi bu hafta meclise sunulması ve komisyonlarda görüşmelerinin de 2 hafta içinde tamamlanması halinde, teklifin Genel Kurul da Aralık ayının son haftasında görüşülmesi mümkün olabilmektedir.

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinin bu sıkışık meclis takviminde ele alınmak istenmemesi halinde görüşmeler 2023 yılının kalabilecek.

Öte yandan EYT için geri sayım devam ederken, belirlenecek koşulları sağlayanlar emeklilik hakkına kavuşacaklar. Kimlerin emekli olabileceği ise yapılması beklenen düzenlemenin kamuoyuna duyurulmasıyla belli olacak.

EYT İÇİNDE TAKVİM SIKIŞIK!

Şayet teklif bu ay meclise sunulsa bile meclis takvimindeki sıkışıklık nedeniyle düzenlemenin yeni yıldan önce yasalaşmasına olanak tanınmıyor.

2022 meclis ne zaman tatile girecek

5-16 ARALIK BÜTÇE MESAİSİ!

Bilindiği üzere 5 Aralık ile 16 Aralık tarihleri arasında Meclis Genel Kurulunda bütçe mesaisi yapılacak. Bütçe görüşmeleri sırasında ise Mecliste başka bir kanun teklifi gündeme alınamamaktadır.

24 ARALIK’TA MECLİS TATİLE GİRİYOR!

Planlamaya göre ise Meclis 24 Aralık’ta tatile girecek. Bu nedenle EYT düzenlemesi için bütçe görüşmelerinden sonra sadece 1 haftalık zaman kalmaktadır.

AK PARTİ BAŞKA TELİFLERİ GETİRECEK!

AK Parti kurmaylarının bu zaman zarfında limanlar ve maden sahalarıyla ilgili düzenlemenin yer aldığı torba teklifi gündeme getirecekleri kulislere yansıdı. Bu bilgilerin ardından hem EYT düzenlemesiyle hem de sözleşmeli personele kadro düzenlemesiyle ilgili Meclis mesaisinin yeni yılın ilk günlerinde yapılabileceği belirtildi