Etlik Şehir Hastanesinin açılması nedeniyle Sami Ulus Hastanesi, Onkoloji Hastanesi Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesinin kapatılması planlanmıştı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; taşınması planlanan hastaneler çevresel ve sosyal etki değerlendirme raporunda yer almasıyla resmi belgelere geçti.

Planlama nedeniyle bu hastanelerdeki tıbbi malzeme ve eşya taşıma işlemine başlanmış, hastanelerdeki personelin de Etlik Şehir hastanesinde görev yapacağı söylenmişti.

Etlik Şehir hastanesinin açılmasından bir hafta öncesinde ise Onkoloji Hastanesinde Ekim ayı için kemoterapi randevusu almak isteyen hastalara hastane kapatılacağı için randevu verilmediği bilgisi verilmişti.

Etlik Şehir hastanesinin açılması nedeniyle özellikle Onkoloji hastanesinin kapatılacak olmasına artan tepkiler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geri adım atarak hiçbir hastanenin kapatılmayacağını duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığından şehir hastanesinin açılış sürecinde “sağlık tesisi rollerinin yeniden belirlenmesi” başlığıyla bir yazı gönderilmiş, Sami ulus hastanesi, etlik zübeyde hanım hastanesi, onkoloji hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt hastanesinin Etlik Şehir Hastanesi’ne kısmen taşınacağı ancak hizmete devam edeceği belirtilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından daha önce taşınan tıbbi malzemeler tekrar taşındıkları hastanelere geri getirilmeye başlandı.

Özellikle Onkolojideki ait malzemelerin bir gecede eski yerlerine getirildiği söyleniyor.

Editör: Haber Merkezi