18 TRİLYONLUK İHALE 40 TRİLYONA VERİLDİ İDDİASI

Hemen hemen Ordu’da tüm kesimlerin tepkisini çeken, hakkında yerel basında bir çok iddialar gündeme getirilen Dr. Ergün Yanmaz hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından ifadesi alınmak üzere apar topar Ordu’ya çağrılan eski Sağlık Müdürü, iddialara göre görevli olduğu dönem boyunca toplam 140 milyonluk ihale yaptığı iddia ediliyor. İddialar arasında eski Müdürün, ilk olarak bilgi işlem yazılım ihalesi ile ilgili ifadesinin alınacağı söyleniyor. bilgi işlem yazılım ihale Bedelinin 18 trilyon olmasına rağmen ihaleyi alan firmaya 40 trilyona yakın para ödendiği iddiaları ordu gündeminde bugünlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

İNŞAAT İHALELERİ PKK DESTEKÇİSİNE VERİLDİ İDDİASI

Şubat 2019’da hakkında çıkan haberlerde, Dr. Selçuk Yücesan tarafından dönemin sağlık müdürüne bir çok soru sorulmuştu. Dr. Ergün Yanmaz'a basın aracılığıyla sorular yönelten Dr. Selçuk Yücesan, 5 ayrı ilçedeki inşaat işleri ihalesini ve ihaleyi alan şirketin kurucusunun 2015 ve 2016 yılına ait PKK destekçisi paylaşımlar yapan H. U. olup olmadığını sormuştu.

SADECE BİR DOSYADA 22 TRİLYONLUK VURGUN İDDİASI

Ordu halkı arasında Maliye Bakanlığı müfettişlerinin soruşturmayı titizlikle yürüttüğü, hiçbir yolsuzluk işleminin üstünü örtmeden, şeffaf şekilde soruşturmayı sürdükleri konuşulurken, eski Sağlık Müdürü hakkında sadece bir dosyada 22 trilyona yakın yolsuzluk iddiaları olduğu sokaktaki vatandaşa kadar yansımış durumda. İddiaların gerçekliği ve içyüzü ile ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı. Ancak yeni gelen sağlık müdürünün ve Maliye Bakanlığı müfettişlerinin tüm yolsuzluk iddialarını titizlikle ele alacakları bugünlerde en sevindirici gerçek olarak halk arasında konuşulmaya devam ediyor.