Korona Virüsü’nün yayılmaya başladığı İran’dan Türkiye’ye getirilen Türk vatandaşlarının Erzurum’da müşahede altına alınacak olması kent gündemine bomba gibi düştü. Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla henüz açılışı yapılmayan Şehir Hastanesi’nde 488 yatak hazırlanırken, yaklaşık 90 sağlık personeli de teyakkuza geçirildi.

SOSYAL MEDYA YIKILDI

Gün içerisinde Vali Okay Memiş’in de incelemelerde bulunduğu hastanenin İran’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarına 14 gün boyunca ev sahipliği yapacak olmasıyla ilgili yayınlanan haberler kent gündemine oturdu. Bir çok vatandaş sosyal medyada Erzurum’un pilot il seçilmesine tepki gösterirken, kamuoyunda Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Şehir Hastanesi’nin bir an önce açılması için Türk vatandaşlarının Erzurum’a getirilmesine yönelik karar aldırdığı iddiaları ortaya atıldı.saglikpersonelihaber.net

İddialarla ilgili olarak gazeteci Onur Sağsöz’e konuşan Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, “Kim böyle iddialarda bulunuyorsa saçmalıyor. Hastaneyi bir an önce hizmete sokmak için böyle bir şey yapmaya gerek mi varmış? Tamamen saçmalıyorlar. Bu iddiaları kim ortaya sürüyorsa zırvalıyor” dedi.saglikpersonelihaber.net

Sağlık Bakanlığı’nın bölge İran’da yaşanan gelişmelerin ardından bölge ile ilgili tedbirler aldığını belirten Akdağ, “İran’dan sonra alacaktır tabiki. Doğrusu şu an detaylarına hakim değilim. Kesin bir karar verdiklerinde bizi de bilgilendirir Sayın Bakan. Ama bunun dışında benim böyle bir şeye ön ayak olduğum şeklindeki iddialar deli saçması yani. Bu iddiaları kim ortaya sürüyorsa zırvalıyor, saçmalıyor. Haksızlık ediyorlar” dedi.

SPEKÜLASYONA YOL AÇAR

“Siz bu süreçten haberdar mıydınız?” sorusuna ise Akdağ şöyle cevap verdi. “Söylüyorum ben size. Şu an da neyin ne şekilde yapılacağına bakanlığımız kesin bir karar verdikten sonra bizi mutlaka bilgilendirir. Yapılan uygulamaya benim yorum yapmam yanlış olur. Bölge açısından, Erzurum açısından belli tedbirleri almak lazım. Çünkü bizim bölgemize Erzurum’a Van’dan, Ağrı’dan itibaren düzensiz göç oluyor. Buna elbetteki önlem alınmalı. Bu tip sorulara böyle cevap vermek doğru olmaz. Spekülasyona yol açar.”