Konya'nın Ereğli ilçesindeki hastanede yapılan idari müdür yardımcısı atanmasının ardından, sağlık emekçilerine sosyal medya paylaşımları nedeniyle mobbing uygulandığı ve çeşitli cezalar verildiği iddia edildi.

Konya'da 2019 yerel seçimleri öncesi AKP'li Halkapınar Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten, öncesinde de 10 yıl Sazgeçit Belediye Başkanlığı yapan B.E'nin, 2021 yılı içerisinde Devlet Hastanesi’ne müdür olarak atanmıştı.

SOSYAL MEDYADA ‘CADI AVI’, HASTANEDE MOBBİNG

Daha önce de mobbing iddialarının bulunduğu hastaneye esi Ak Partili Başkanın müdür olarak atanmasının ardından çalışanlara yönelik sosyal medya takibinin başladığı ve paylaşımların denetlendiği öne sürüldü.

Burada özellikle iktidarın politikalarına yönelik olumsuz paylaşım yapanların mimlendiği ve bunun ardından hastane içerisindeki uygulamalar gerekçe gösterilerek maaş kesme, kademe ilerlemesi gibi birden çok ceza verildiği iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Ereğli Devlet Hastanesi’nde daha önce de 10 bin kutu tıbbi eldivenin usulsüz bir şekilde bir firmaya verildiği, firmanın da eldivenlerin satmak üzere üzereyken yakalandığı ortaya çıkmıştı. Müfettişlerin 850 bin TL’lik kamu zararı tespit ettiği vurgunla ilgili, Bülent Ersüllü’den önceki hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve bir depo görevlisi hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmışt