25 Şubat 2022 günü gerçekleşen olayda Cerrahpaşa tıp fakültesi Hastanesi’ne Keloid temizletme için gelen Çiğdem Duman, bu işlem için doktor Dursun Dorukhan A.'dan tedavi gördü. Tedavi sırasında eşi Çiğdem Duman'ın canını acıtdığını iddia eden Selim Duman doktorla önce tartıştı ardından iddialara göre saldırı girişiminde bulundu.

Olay yerinde bulunan diğer vatandaşların araya girmesiyle Selim Duman sakinleştirilirken doktor Dursun Dorukhan A. ise vücudunun çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandığı görüldü. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine gelerek Selim Duman'ı gözaltına alırken 26 Şubat tarihinde sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da olay üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "camia olarak yargıya teşekkür ediyoruz. Hastanede işlenen hiçbir suç sıradan değildir" açıklamasını yapmıştı.

DOKTORUN BOYNUNDAKİ ZİNCİR SİLAH SAYILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Cerrahpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi Dermatoloji bölümünde hekimlik yapan Dursun Dorukhan A.‘nın sanık Selim Duman'ın eşi Çiğdem Duman'ın tedavisi sırasında tartışma yaşandığı belirtilirken şüpheli Selim Duman'ın doktoru darp ettiği, bunun üzerine doktorun şikayetçi olduğu yazıldı. Selim Duman'ın Dursun Dorukhan A.'nın boynunda bulunan ve silah olarak değerlendirilen zinciri çekerek basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı belirtilirken Duman’ın suçlamayı kabul etmediği, basit yaralama suçundan ise altı aydan bir yıla kadar hapsi talep edildiği öğrenildi.

Savcılık makamı tarafından hazırlanan iddianame İstanbul asliye ceza Mahkemesince kabul edilirken, mahkeme suçun vasıf ve mahiyeti, şikayetçinin doktor raporu, kaçma şüphesini de dikkate alarak adli kontrolü yetersiz bulduğu ve tutukluluk halinin devamına karar verildiği öğrenildi. Olayla ilgili ilk duruşma önümüzdeki günlerde yapılıcak. Şüpheli Selim Duman'ın eşi Çiğdem Duman'ın doktor hakkında iddia ettiği basit tehdit, basit yaralama suçlarından yapılan şikayetlerin ise takipsizlikle sonuçlandığı açıklandı.