Halk Tv’de köşe yazarı olan İsmail Saymaz, siyasi kulislerde konuşulan 6 Kasım 2022 erken seçim tarihi ile ilgili önemli detaylar paylaştı.

İsmail Saymaz‘ın köşe yazısında yer verdiği iddiaya göre; hem iktidarın hem de muhalefet cephesinin 6 Kasım 2022 erken seçim tarihini konuştuğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta dile getirdiği iddialarla ilgili CHP’nin önemli isimleri ile gerçekleştirdiği görüşmeleri de aktardı.

CHP’nin 7 MYK üyesi‘ni arayarak erken seçim tarihi ile ilgili iddiaları araştırdığını aktaran Halk TV yazarı İsmail Saymaz, ilk görüştüğü ismin “benim de olduğum toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim için 6 Kasım tarihini verdi” dediğini yazarken, ikinci görüştüğü MYK üyesinin erken seçim tarihi ile ilgili açıklamayı doğruladığını ancak MYK toplantısında mı yoksa özel sohbette mi söylediğini hatırlayamadığını, üçüncü MYK üyesinin ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir gün vermediğini yalnızca kasım ayını bekleyin dediğini söyledi.

Chp Erken Seçim Olacağına İnanıyor

Erken seçim tarihi ile ilgili dördüncü MYK üyesi ile de görüşme yaptığını aktaran İsmail Saymaz, erken seçim tarihini kendisinin söylediğini, Genel Başkanın “sonbaharda seçim olabilir” demesi üzerine 6 Kasım tarihini verdiğini belirtti. Başka bir MYK üyesinin ise “Kılıçdaroğlu’nun kasım ayından bahsetmediğini sadece sonbahar ayı için seçim olabilir” dediğini yazan Saymaz, altıncı ve yedinci MYK üyelerinin böyle bir konuşmaya şahit olmadıklarını söylediğini aktardı.

7 MYK üyesinin haricinde kalan 10 MYK üyesini ise aramadığını yazan İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun 6 Kasım tarihini verip vermediğinden emin olmadığını aktararak “görünen o ki Cumhuriyet Halk Partililer 2022 yılı içerisinde erken seçim olacağına inanıyor” dedi.