Yeniden refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan İzmir’de Partisi tarafından düzenlenen kongrede iktidara gelmeleri durumunda kamuda tasarruf dönemini başlatacaklarını duyurdu.

Yeniden Refah Partisi’nin İzmir il Başkanlığı 2. Olağan Kongresinde açıklamalarda bulunan Genel Başkan Fatih Erbakan, İzmir’de gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra 4 sene önce kurdukları partilerinin hızlı bir yükselişte olduğunu kaydetti.

İzmir’de 100 üye kaydetmenin Elazığ ilinde 1000 üye kaydetmekle ve İzmir’de 1000 kişilik bir salonu doldurmanın Şanlıurfa’da 10.000 kişilik bir salonu doldurmakla eşdeğer olduğunu vurgulayan Erbakan “tüm zorluklara rağmen sancağı yere düşürmeyen il teşkilatıma teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, İzmir'de partisinin olağan kongresinde yaptığı konuşmada iktidara gelmeleri durumunda kamuda tasarruf dönemini başlatacaklarını açıkladı. Erbakan, "Tasarruf ile sağlanan kaynağı 85 milyona aktaracağız. İlk işimiz işçi, memur ve emekliye yüzde 150 maaş zammı yapacağız" dedi.

İŞSİZLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Hükümetin büyük bir konut projesi açıkladığını hatırlatan Erbakan, "500 bin konut yapacaklar. Faize 1 senede verdikleri parayla 2 artı 1 olanlardan 540 bin tane satın alınabiliyor, 2 artı 1'in maliyeti 608 bin lira. 540 bin konut parasını bir senede faize veriyorlar. 160 bin konut parasını kur korumalı mevduata veriyorlar. Paylaşımda adalet olmazsa önce imtiyazlılar, önce lüks şatafat dersen gelinecek nokta budur" dedi. Ülkedeki işsizliğin de her geçen gün arttığını öne süren Erbakan, şöyle devam etti:

"İşsizlerin sayısı her geçen gün büyüyor. Kütahya mitinginde 'Bu ülkede işsizlik yok' dedi ama resmi veriler bunun tersini söylüyor. Genç nüfus artıyor. Bu insanlara onurlu şekilde yaşamaları için iş imkanı sağlamak iktidarın görevidir. Biz de 681 projemizin hazırlığını yaptık. Üretim, istihdam, ihracata yönelik projelerimiz var. Eğer milli görüş ile yönetilmezsek başımıza 3 felaket gelir. Aç kalmak, işsiz kalmak, borca esir olmak. Bu rakamlar, resmi veriler, halkın gördüğü bu gerçekler 25 senedir milli görüşle yönetilmeyen Türkiye'de bunu yaşadığımızı gösteriyor. Milli görüşe sarılmamız lazım. Refahı iktidara taşımamız lazım."

PAYLAŞIMDA ADALET VURGUSU

Akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından enerji üretimi adına farklı yönelimler olduğunu dile getiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Vatandaş mutfakta kullandıkları atık yağlardan evinde biyodizel üretme peşine düşmüş. 25 lira mazot. Adım atmak mümkün değil. Yine AK Parti döneminde vatandaşın geldiği durum şöyle açıklandı; '5.5 milyon insanı 2 bin lira ve daha düşük seviyedeki borcunu üstleniyor ve icra takibinden kurtarıyoruz'.