İzmir’de yaşayan emekli hakim ve avukat Aydoğan Yolyapa,n 2. kez el konulan ehliyetini almak için gittiği Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde doktorun kendisini muayene etmeden heyet raporu aldığını ileri sürdü.

Emekli Hakim, hekim muayenesi olmadan hastanenin AMATEM sağlık kurulunda her Pazartesi ve Çarşamba bu durumun yaşandığını belirterek, “ehliyet almak için gelenleri ne heyet ne de doktor görüyor, benimle birlikte 20 kişi aynı durumu yaşadı” iddiasında bulundu.

Yolyapan yaşadığı hadiseyi şu sözlerle anlattı: "Ehliyetime ikinci defa alkolden ötürü el konuldu. Böyle hallerde belirli bir işlem oluyor. 15 günde bir alkol alıp alınmadığını test etmek için kan testi yapılıyor. 3 ay sürdü bu. 3 ay sonucunda şayet kanınızda alkol çıkmazsa kurula giriyorsunuz. Heyet size otomobil kullanıp kullanamayacağınıza dair bir rapor veriyor. Bunun adı Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) Raporu. Bu rapor da 525 lira. Burada bir hekime görünmeniz gerekiyor ama ben rastgele bir şekilde muayene olmadım ve kurula de görünmedim. Hastanede bulunduğum anda aşağı yukarı 20 vatandaş bu hali yaşadı. Ehliyetimi aldım burada bir problem yok. Ama hekime görünmedik ve bir vakit bekledikten sonra bir görevli çıkıp, 'Biz raporlarınızı hazırladık, buyurun dedi. Yani hiçbir muayene yapılmaksızın ve kurula alabilmeksızın rapor aldım. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde AMATEM Sıhhat Kurulu'nda her pazartesi ve çarşamba bu hal yaşanıyor. Ehliyetini alabilmek için gelenleri ne kurul ne hekim görüyor. Yani kapıda bekliyorsunuz ve kurula girmiş gibi görünüyorsunuz. 525 TL muayene ve tedavi ücreti ödüyorsunuz."

ÖDEDİĞİ ÜCRETİN İADESİNİ İSTEDİ

Yolyapan ayrıca, "AMATEM Sağlık Kurulu Başkanlığında tedavi ve araştırma olmak için 525 TL ücret yatırdım. Fakat benimle bekleyen 20'ye yakın vatandaş ile eş güdümlü aşağı yukarı iki saat bekledikten sonra hiçbir tedavi ve muayene olmaksızın genç bir kız çıkarak 'biz raporlarınızı yazdık Sudge Merkezinden alabilirsiniz' dedi ve herkesi geri gönderdi" gibi bir şikayette bulunarak ödediği ücretim iadesini de yazılı olarak talep etti.