Konya Şehir Hastanesi yönetimi tarafından hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının basına demeç vermemesi için sıkı talimat uygulandığı öğrenilen olayla ilgili polis memuru A.S.’nin intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği henüz bilinmiyor.

Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın ölümü tüm Türkiye’yi de infial yaratırken özellikle sağlık camiasında büyük tepki çekmişti. Diğer taraftan hastanedeki güvenlik zaafiyetine yönelik tepkiler de dile getirilmiş, saldırganın tabanca ile hastaneye nasıl girdiği, doktora defalarca nasıl ateş edebildiği merak konusu olmuştu.

Hastane’de 16 Gün Sonra Bir Ölüm Daha

Konya Şehir hastanesi nde görev yapan sağlık çalışanları benzer tehlikeli olayların şehir Hastanesinde genellikle meydana geldiğini, güvenlik zaafiyetinden dolayı Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Başhekim Dr. Oğuzhan Genç’i göreve davet ettikleri öne sürüldü.

Olay sonrası adeta jet hızıyla gelen yayın yasağının gerekçesinin ise Konya İl Sağlık Müdürünün kardeşinin Hakim ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı olması olduğu ileri sürülmüştü.

Kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın vefatının üzerinden henüz 16 gün geçmesine rağmen Konya Şehir Hastanesinde yeni bir ölüm haberi daha geldi.

POLİS MEMURU HASTANE OTOPARKINDA ÖLÜ BULUNDU

Ekrem Karakayanın hayatını kaybettiği günden yalnızca 6 gün sonra, 11 Temmuz 2022 tarihinde, Nevşehir Kozaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli A. S. adlı polis memuru, tedavi olmak için Konya Şehir Hastanesine gitti. Multiple Skleroz (MS) hastası olan 40 yaşındaki polis memuru A.S.nin, nöroloji servisinde tedavisine başlandı. Saat 15.00 sıralarında sigara içeceğini söyleyerek odasından ayrılan A.S.nin yokluğu 18.00 sıralarında hemşireler tarafından fark edildi.

A. S.yi odasında bulamayan hemşireler, ilk önce kaçtığından şüphelenerek güvenliğe haber verdi. Güvenlik görevlileri, kamera görüntülerini inceledi. A. S.nin en son hastane otoparkına indiği ve kameralara tekrar yansımadığı tespit edildi. Bunun üzerine otoparka inen güvenlik görevlileri, polis memurunun araba içerisinde hareketsiz şekilde buldu. İlk müdahale için gelen sağlık görevlileri, polis memurunun başından vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini tespit etti.

YÖNETİMDEN ÇALIŞANLARA SIKI TALİMAT

A.S.nin ölüm sebebinin cinayet mi yoksa intihar mı olduğu bilinmiyor. Olay üzerine yönetimin, hastane çalışanlarına basına bir demeç verilmemesi konusunda sıkı talimatlar verdiği iddia edildi. Hayatını kaybeden polis memuru A. S., 13 Temmuz 2022 tarihinde Osmaniyenin Kadirli ilçesinde bağlı İlbistan köyündeki Çamlık mezarlığında toprağa verildi. Ekrem Karakayanın öldürülmesi ve polis memurunun aynı hastanenin otoparkında ölü bulunması, akıllarda Konya Şehir Hastanesinde güvenlik zafiyeti ve ihmal bulunup bulunmadığıyla ilgili soru işareti yarattı.