Yüksek Seçim Kurulu Başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken hakkında siyasi yasak kararı verildi.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesi kararının ardından düzenlediği basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu Başkan ve üyelerine alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle açılan davanın karar duruşması bugün görüldü.

İmamoğlu’nun avukatı Celal Ülgen tarafından yapılan açıklamada, kararın Yargıtay aşamasının bulunmadığı, sadece istinaf başvurusu hakkının bulunduğu belirtilerek bundan sonraki sürecin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde ilerleyeceği kaydedildi.

Siyasi Yasağı Ceza Süresi Kadar!

Sürecin ardından kararın kesinleşmesi halindeki durumla ilgili de açıklama yapan Avukat Celal Ülgen, ceza miktarı nedeniyle İmamoğlu’nun hapis yatmasının mümkün olmadığını ve siyasi yasağının da ceza süresi kadar olduğunu değerlendirdi.

İmamoğlu’nun cezasının kesinleşmesi durumuyla ilgili Avukatı Ülgen’in yaptığı açıklamada, siyasi yasak ve seçilme hakkı engellinin de ceza süresi kadar olacağı vurgulandı.

Kesinleşirse Girdi Çıktı Yapacak

Avukat Celal Ülgen ceza süresi bakımından cezaevinde yatmasının mümkün olmadığını belirterek “kesinleşirse girdi çıktı yapacak” şeklinde konuştu.