Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışanlar Ocak ayında alamadıkları performans ek ödemeleri ile ilgili yemekhanede hastane idaresi ve Sağlık Bakanlığı'nı alkışlarla protesto etti.

Ses İşyeri Temsilcisi Başak Edge Gürkan yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;

Ocak ayı itibariyle Sağlık Bakanlığının tavandan eködeme uygulamasını bitirmesiyle 15 gün önce performans ek ödemelerin hesaplandığı ve ek ödemelerin hekim dışı sağlık personeline çok düşük tutarlar yatacağını ya da hiç yatmayacağını öğrendik. Hastanemizdeki diğer sendika temsilcileriyle birlikte hastane başhekimi ile bir görüşme yaptık ancak yapılan görüşmede eködemenin tüm çalışanlara adaletli bir şekilde dağıtılmasını talep ettik ancak görüşme sonucunda herhangi bir çözüm geliştirilmedi. Ocak ayı tüm çalışanlar yüksek vergi dilimlerinden çıktığı ay olması sebebiyle aynı zaman da en yüksek ek ödemeyi aldığı ay olmasına rağmen bu kadar düşük eködeme olması şaşkınlık verici. SES olarak bir dilekçe kampanyası başlattık ve tüm meslek gruplarının pandemi boyunca aynı zorluklar da çalıştığını bu sebepten döner sermayenin de tüm personele adaletli şekilde dağıtılmasını dilekçelerimizle bir kere daha talep ettik. Klinikleri gezdiğimizde Covid (+) servisler de çalışan arkadaşlarımızın 19 TL eködeme aldığını öğrendik. Bir hemşire arkadaşımız biz dilenciye para verirken 20 TL veriyoruz, devletin bizi düşürdüğü şu duruma bak aylardır covid (+) hasta bakıyoruz hakkımız 19 TL miydi şeklinde isyan etti.

Dilekçe kampanyamız devam ederken diğer sendikalarla da ne yapabiliriz diye görüşmelerimiz devam etti. Sizin de bildiğiniz üzere İzmir’de hınca hınç dolu salonlarda kongre yapmak serbest ancak hastane bahçesinde açıklama yapmak bulaşı artırdığı gerekçesiyle yasak. Bizde dışarda yapamıyorsak içerde yapalım dedik. Hem 14 Mart tıp bayramı olması sebebiyle hem pandeminin birinci yılında kaybettiğimiz 387 sağlık çalışanını anmak hem de ödenemeyen haklarımız için tepki göstermek için bugün yemekhanede toplandık. Tüm sağlık çalışanları son bir senedir yönetilemeyen salgınla tükendi bir de üstüne tavandan eködeme uygulamasının bitmesiyle hakkı olanı da alamadılar. Bugün Çiğli EAH’den; siz bizleri balkonlardan alkışlattınız alkış karın doyurmuyor bizde hakkımızı ödemeyen idareleri ve bakanlığı alkışlıyoruz dedik.