Çoğunlukla ekonomiye ilişkin maddeleri kapsayan ve ilk bölümü 23 tekliften oluşan ek gösterge düzenlemesini de içeren torba yasa teklifinin 1. Bölümü Meclis Genel Kurulunda kabul edildi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlar ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname de değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin 1. bölümü Genel Kuruldan geçti.

Ek gösterge gruplarının yeniden belirlenmesini de içeren ve emekli sandığı kanununda da değişiklik öngören düzenleme ile ek gösterge gruplarına yeniden belirleme konusunda Bakanlar Kurulu’na ve Cumhurbaşkanına yetki veriyor.

Meclis Genel Kurulu çalışmalarına devam ederken teklifin 2. bölümü üzerindeki görüşmeler şu an devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı ödeneğine bağlı olarak belirlenmekte olan TBMM Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bakan ve TBMM üyelerinin emekli aylıklarının belirlenmesine ilişkin esaslar yeniden tespit edilerek kamu görevlilerinde olduğu gibi gösterge sistemine tabi tutulacak.

Devlet Memurları Kanunu’na tabi kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları, hiyerarşi, hizmet sınıfları, öğrenim durumu ve dereceler dikkate alınarak yeniden belirleniyor.

Meclis Genel Kurulu çalışmalarına devam ederken teklifin 2. bölümü üzerindeki görüşmeler şu an devam ediyor.