31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılan ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 30 Haziran 2021 tarihine dakar ankara sağlık çalışanları ücretsiz ulaşım 1 temmuz itibariyle sona erdiği öğrenildi. Sağlık çalışanları, kurumlarından aldıkları onaylı ve fotoğraflı personel kimlik kartını göstererek faydalandıkları Ankara Sağlık Çalışanları Ücretsiz Ulaşım! hizmetinden bugün itibariyle yararlanamakacaklar. 

Sağlıkçılara metro ücretsiz mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılan Marmaray, Başkentray ve İzban dahil belediyelerle bağlı kuruluşlarının sağladığı ücretsiz toplu taşıma hizmetleri 30 haziran itibariyle sona erdi.

Pandemi salgını ile mücadele de özverili çalışmalarıyla 2 yıldır görev yapan sağlık çalışanları , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı ile 22 Mart 2020 tarihinden itibaren ücretsiz faydalandıkları toplu taşıma araçlarından (Otobüs, Metro ve ANKARAY), 1 temmuz itibariyle yararlanamakacakları öğrenildi. 

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURUSU:

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla, 29 Haziran 2021 tarih ve 2021/36 sayılı ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU Kararı doğrultusunda; 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma kısıtlaması sona erecektir.

Ayrıca;

  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırıldığından; Kuruluşumuzca kullanıma kapalı olan toplu taşıma kartları, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren tekrar kullanıma açılacaktır.

  • Sağlık çalışanlarımızın toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz yararlanma hakkı ise 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla sona erecektir.