Önceki gün gece saatlerinde hastalanan 3 günlük bebeğini Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Aciline götüren baba Ahmet Atasoy, serviste doktor ve hemşirelerin ihmali ile karşılaştıklarını iddia etti. Bebekleri için doktorun kendilerinden idrar tahlili istediğini, bu nedenle bebekten idrar örneği aldıklarını söyleyen Atasoy, idrarın saatlerce tahlile gönderilmediğini öne sürdü.

“Devlet nöbetçi doktor ve hemşirelere uyusunlar diye mi maaş veriyor?”

Konu ile ilgili şikâyetini 0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar hattına ileten baba Atasoy, hastanede yaşadıkları olayı şu şekilde anlattı:

“9 Ekim Cuma 2020 tarihinde yeni doğmuş 3 günlük bebeğim gece sürekli ağladığı ve idrarını zor yaptığından dolayı Düzce Üniversitesi araştırma Hastanesi Çocuk Acile gece 03.30 civarı gittik. İlk olarak röntgen istediler ve röntgen odasına gittik. Kapıdaki zili çaldık, 3 - 4 kere kapıyı tıkladık, içerideki doktor uykudan yeni kalktığı her halinden belliydi. Kapıyı açtı, röntgeni çekti.  Röntgen sonucundan sonra nöbetçi doktor ve hemşireler idrar istediler ve çocuğa arabanızda masaj yapın idrarını yapınca getirin dediler. Saat 04.20de bebeğin idrarlarını hemşireye verdik idrar şişelerini (2 adet) aldı bir masaya koydu ve 1 veya 1.5 saate çıkar dedi. Bizde arabayla evimize geldik. Saat 06.10 da evden çıktım hastaneye tekrar geldik saat buçuğa geliyordu. Baktık idrarlar olduğu yerde duruyor kimse ilgilenmemiş. Doktorlar büyük ihtimal yine uykuda. Hemşirelerin umurumda değil. Unuttuk kusura bakmayın şimdi idrarları sonuca göndereceğim dedi bize. Daha 3 günlük bebek hastanede sıra desen yok bakacakları bir idrar tahlili.  Devlet nöbetçi olan hemşire ve doktora gece uyusun ve akıllı telefonunda vakit geçirsin diye mi maaş veriyor? Nöbetçi doktorun ve hemşirenin ismini istedim vermediler. Ama bu tarihteki kim nöbetçiyse hepsinin ismi mevcuttur çocuk acilinde. Hastaneye giriş saatlerimiz röntgenin çekildiği, tahlilin verildiği saat hepsinin kanıtı mevcuttur. Hastane kameralarından da gelip gittiğimiz saatlere bakabilirler. Canımızı, çocuğumuzu emanet ettiğimiz bu doktorların yaptığı umursamazlığın, dikkate alınmasını ve gerekenin yapılmasını diliyorum.”

“Sorumlular hakkında inceleme başlatıldı”

Öncü Haber Merkezi, Baba Ahmet Atasoy’un iddiası üzerine Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi yöneticileri ile irtibata geçti.  Konu ile ilgili Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada, sorumlu doktor ve hemşireler hakkında tutanak tutularak işlem başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Hasta 03:25 te gelmiş hastaneye, 03:28 de filmi çekilmiş. Sanırım yeterince kısa bir süre. Filmleri doktorlar değil teknisyenler çekiyor. Burada haklı değil. Ama örneklerin laboratuvara gönderilmesinde gecikme olmuş, burada haklı gibi duruyor. Bu kişiler hakkında tutanak tutulup, işlem yaptık” denildi.

Haber: Savaş ARI / Öncür Tv

Editör: Haber Merkezi