61 Trabzon haber sitesinde yer alan iddialar da, hastaneye gelen denetmenlerin usulsüz mesai ödemeleri yapılması nedeniyle 2015 yılı değeri ile 40.000 TL zimmet çıkardığı ileri sürüldü.

İşte o haber:

Kanuni eğitim araştırma hastanesinin yapılışında devasa bir bina ortaya çıkmış ve binanın içinde sayısız büro boş olmasına ve şoförlerin görev hizmetleri için büro tahsis edilmesine rağmen eski hastane yetkililerinden bir kişinin devletin imkanlarını arsası kimin olduğu belli olmayan veya milli emlağa kayıtlı arsaya, şoförlere özel bina yaptırdığı iddiası 61 Trabzon Haber sitesinde yer aldı.

“Eski hastanedeki yetkili şoförlere bu kıyağı neden yaptı?

Bu zat tüm illegal işlerini hastanede görev yapan bir kaç şoförle yürütüyordu.

Hastanenin personel ve doktorlarına kadar korku imparatorluğu kuran bu şahıs ayrıca oto alım satımı yaparken tüm araçlarının lastik ve parça ile bakımına kadar garaj sorumlusuna (devletin araçlarına yapılmış gibi)yaptırıyordu.

Ayrıca bu kadarı yetmiyormuş gibi, yandaşlık, paylaşım ve menfaate dayanan ilişkilerden dolayı aynı yetkili şoförlere katmerli mesailer yazdırmadan da geri kalmıyordu.

Şikayet üzerine hastaneye gelen denetmenler bu yetkiliye usulsüz mesai ödemelerinden dolayı en az yedi yıl önceki rakam ile kırk bin TL zimmet çıkardı.

Şahsın bu parayı da hastane yemekhanesini işleten firmadan alarak ödediği iddia edildi.

Yemekhaneyi işleten firma ise personelin yiyeceğinden kısarak verdiği 40 binlik açığı kapatmış oldu.

Tüm bu yapılanlara ise Ak partili bir başkan yardımcısı tüm “hıyanetleri biliyoruz tüm bilgiler bizde" demesine rağmen gereğini bir türlü yapmamışlardır.

İşte tüm bu yaşananlardan dolayı paydaşı olan şoförlerin özel bina (garaj) talebi üzerine yine devlet zarara uğratılarak bu köşk gibi bina özel olarak hastaneden bağımsız bu meçhul arazi üzerine yaptırıldı.

Bu binanın içerisinde bir evde ne var ise her şey mevcuttu.

Hastanenin bir süre sonra yönetimine vatan sever insanlar gelince bu organize çeteyi lav edip dağıttılar, sonra da bu meçhul arazi üzerine kurulan binayı bölgede heyelan var diye haklı olarak yıkım kararı aldılar.

Şimdi soruyoruz, bu usulsüzlükleri Devletin gücünü makamını ve kasasını kullanıp zarara uğratanların yaptıkları yanına mı kalacak?

Olaylara hakim olan il sağlık müdürlüğü ve hastane yönetimi hatta bakanlık bu hıyanetin gereğini yapacak mı?

Bekleyip görelim.”

Editör: Haber Merkezi