Ayrıca Opr. Dr. M'nin hastalığı süresince de ameliyatlarına devam ettiği, virüsü hastalara da bulaştırmış olabileceği konuşuluyor...

Pes vallahi!

Eğer ki bu iddialar doğru ise İl Sağlık Müdürlüğü'nün, çalışanların ifadesine başvurup gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatması elzemdir.

Hastane yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, kovid-19 test sonucu pozitif çıkan Opr. Dr. M'nin genel durumunun iyi olduğu ve tedavi sürecinin tamamlanması için ev izolasyonuna gönderildiği bildirildi.

***

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen korkunç olayı sağlık çalışanları şöyle anlattı:

"Opr. Dr. M. poliklinikte hasta da baktı, ameliyathanede hasta da ameliyat etti, biz sağlık çalışanlarıyla da yakın temas içinde bulundu. Bir süre sonra hekim kendini halsiz hissedince tahlil için sürüntü aldırdı. 2 gün sonra test sonucu pozitif geldi. Bu süre içinde de yine bizlerle birlikteydi. Kendi kliniğimizde bizlere bulaştırmasıyla bizlerden de diğer kliniklerde çalışan arkadaşlarımıza bulaş oldu. Hastane yönetimi '20'nin üzerinde sağlıkçıya bu hekimden bulaş oldu' dese de aslında sayı daha çok! Birçoğumuz evine gönderilirken, hastanede yatarak tedavi olan arkadaşlarımız da o var!.."

Bu arada Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdür ve müdür yardımcısı pozisyonunda olan bazı idarecilerin yanı sıra hekim, hemşire, güvenlik görevlisi olmak üzere 40'a yakın sağlıkçının koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü de edinilen bilgiler arasında.

Karantina ve ev izolasyonunda olan sağlıkçıların genel durumlarının iyi olduğu, hatta tedavileri biten ve test sonucu negatif olan bazı sağlık personelinin de görevinin başına döndüğü söylenmekte.

Allah tüm sağlıkçılarımıza şifa versin!

***

Biliyorsunuz bilim adamları, hastalığın semptomlarının kişiden kişiye değiştiğini söylüyorlar.

Bazı hastalarda baş, bel ağrısı, yüksek ateş, öksürük, halsizlik, ishal gibi farklı belirtilerle ortaya çıkan bu bela hastalık, bazı vakalarda ise hiç belirti vermeyebiliyor.

Söz konusu hekim için de hastalık belirti vermemiş olabilir.

***

Sürüntüyü geç verdi!

Hastane günlerdir inanılması zor bu olayla çalkalanıyor...

Tepkiler giderek büyüyor...

Yine bazı sağlıkçıların iddialarına göre, Opr. Dr. M'nin tahlil için sürüntüyü geç verdiği ve bu yüzden çalışanlar arasında bulaş oranının yüksek olduğu öne sürülüyor.

Öte yandan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kadın doğum binasında; ameliyat hemşiresinden klinik çalışanına, temizlik görevlisinden tıbbi sekreterine kadar birçok sağlık emekçisinin bu bela hastalıkla mücadele ettiği söyleniyor.

Allah tüm sağlık emekçilerimizin yardımcısı olsun!

Lale AKASOY/ yenidönem.com.tr