Göreve yeni gelen Başhekim’in personelle tanışma toplantısında kendisine sorunlarını ve isteklerini dile getirmek isteyen personelin mobbing ve tehditlere maruz kaldığı ileri sürüldü.

Deva Partisi’ne gelen tepki telefonları neticesinde durumdan haberdar olduğuna dikkat çeken Elvan Can Çabuk, “Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, başhekim önderliğinde hastane yönetimince dün gerçekleştirildiği öğrenilen sözde tanışma toplantısında; pandemi süresince gece gündüz demeden emek veren sağlık çalışanlarının başhekimle tanışmak, sorunlarını ve isteklerini dinlemek istediği gerekçesiyle gündem oluşturulmasına karşın hastane yönetiminin mobbing ve tehditlerine maruz kalan hizmet kadrolarının yalnız olmadıklarının bilinmesini isteriz.

Partimize gelen tepki telefonları ile başhekim ve hastane yöneticilerinin tertip ettiği toplantıda, ilimizde faaliyetlerine kısa bir süre önce başlayan, kurumsal markası ile ülkemizin dört bir köşesinde, ikiyüzün üzerinde şubesi, onbinden fazla çalışan istihdamı ve ekonomiye sunduğu katma değere sahip bir firmanın emekçi çalışanlarının kıyafetlerini, hizmet sunumlarını alaycı tavırlarla dile getirme üslubu kabul edilemez ve vicdanlarda yer bulamaz “dedi.

“MOBBİNGE GÖZ YUMULMAMALIDIR”

Deva Partisi İl Başkanı Çabuk, “Pandemi dönemi öncesinde ve sonrasında birlikte hizmet ürettiğiniz ve toplam kalite standartları doğrultusunda doktorları, hemşireleri, sağlık memurları, sekretaryaları ile gece gündüz demeden çalıştığınız çabaladığınız, tabiri caizse gözlerini budaktan esirmeyen emekçi kardeşlerimize gözdağı verilmeye çalışılması ne bir üniversite hastanesine nede onu temsil eden kadrolara yakışmamaktadır.

Liyakatin önemini her durumda her ortamda dile getiren partimizin bu konulardaki hassasiyeti açık ve net bir şekilde ortadadır. Hiçbir siyasi veya siyasetin gölgesinde görev yapan kamu idarecisinin ekip ruhundan uzaklaşmasına, yasaların ön gördüğü özlük haklarının çiğnenmesine, ekip arkadaşlarına karşı mobbing uygulanmasına göz yumulmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

“HİZMET KADROSUNDAKİ EMEKÇİLERIMIZE SESLENİYORUZ, KORKMAYIN!”

“Hastane yönetimindeki başhekim atamalarının kısır döngüye girmesi de tartışılması gereken acayip bir duruma dönüşmüştür” diyen Elvan Can Çabuk, “Hafta sonu için genel sağlık taraması eğlencesi yapan şehrimizin en üst düzey bürokrat ve seçilmişlerinin bu yaşanan vahim tablo pekte umurlarında gözükmemektedir.

Çorum’u yöneten bu kadroların dillerinden düşmeyen tek sözün adalet olduğunu hatırlatmak ve onları bu yönde hareket etmek için çağrıda bulunmanın beyhude bir çabadan öteye gitmeyeceği ayan beyan ortadır. Son zamanlarda dikkat çeken bir durum söz konusudur.

Bazıları için sıkı sıkı bağlı oldukları, vazgeçemedikleri bizler için de son derece yadırgayıcı bir ’’Ben Söylemi’’ ve ’’Ben Yaşantısı’’ durumudur ve bu bir zümrenin tüm kurumlar üzerinde liyakati hiçe sayarak tahakküm etmesidir. Benzer bir durum bahsi geçen konuda bu sefer hastanemizdeki hizmet kadrosunda çalışan emekçilerimizi bulmuştur. “Buradan tüm hizmet kadrosundaki emekçilerimize sesleniyoruz, Korkmayın! Çorum Deva Partisi il ve ilçe yönetimimizle bu konuyu en üst düzeyde takipte olduğumuzu ve gerekirse tüm ulusal kamuoyunun duyması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bilmenizi isteriz” sözleriyle sağlık çalışanlarına seslendi.

“DOKTORLARIN İLİMİZDEN AYRILMASI VATANDAŞLARI VE YÖNETİCİLERİ ÜZÜYOR”

Deva Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, “Hafta sonu sağlık taramasında güzel vakit geçiren bürokratlarımızdan sayın rektörümüz, hastane üzerinde biraz daha mesai harcasa ajandasında daha verimli “Çorum Anıları’’ bırakacaktır. Binbir zorluklarla ilimize kazandırılan değerli doktorlarımızın ilimizden ayrılmasını izlemek Her Çorum’lu yönetici ve vatandaşımızı üzdüğü şüphe götürmemektedir.

Hizmet kadrolarındaki emekçilerimize yapılan bu baskının başka türlü tüm hastane personeline de değişik yöntemlerle uygulandığının farkındayız. Hizmet kadrolarındaki arkadaşlarımıza sahip çıkarken onları da unutmadığımızı ve takipte olduğumuzu deklare ediyoruz.

Buradan; başhekimin ve hastane yönetiminin, ülke ekonomisine katkı sağlayan bir işletmenin ne çalışanlarına nede kurumsal kimliğine dil uzatmasına gerek olmadığını düşünmekteyiz. Ötekileştirmeden ayrıştırmadan hep birlikte sağlık sektörüne hizmet üretmek, işinize odaklanmak ve ekiplerinizle birlikte ilimizin, üniversitemizin, eğitim araştırma hastanemizin vizyon, misyon ve temel ilkeleri doğrultusunda sözde kalmaması gereken toplam kalite prensipleri doğrultusunda hizmet üretmeye davet ediyoruz.

Deva Partisi ve İl Yönetimi olarak, paylaşılan bu rahatsızlığın takipçisi olacağımızı, hak ve özgürlükler çerçevesinde sosyal adaletin sağlanması ve liyakat esaslı kadroların görevleri başında eşitlik ilkesinden ayrılmamalarını önemini belirtmek istiyoruz” dedi.

(Kaynak: Çorum Yayla Haber)