Ankara’nın Beypazarı Devlet Hastanesinde görev yaptığı öğrenilen ve meslekte 27 yılını dolduran Ebe, hastanede yaşadığı bir gününü kaleme aldı.

Mektup şeklinde yaşadıklarını aktaran Ebe, ağır iş yükü ve görev tanımı dışında çalıştırılmanın zorluklarını anlatarak, “yorulan bedenim değil, kalbim” ifadesini kullandı.

27 yıllık Ebe, kaleme aldığı mektupta şunları kaydetti:

“Hastanemde nasıl mı çalışıyorum?”

“Ben son dört yıldır Beypazarı devlet hastanesi nde görev yapan 27 yıllık kadrolu bir ebe yim. Hastanede nasıl mı çalışıyorum anlatayım size saat 16:00’da eğer nöbette doğum hastası gelmez ise hemen triyaj görev yerimi alırım diğer acil Servis çalışanlarını Off’a çıkarırım. Gelen tüm gece muayeneleri ve doğum hastaları için servise çıktığında hatta sevke gittiğimde Acil çalışanlarına haber veririm çünkü gece onlar benim amirlerim!!

“Emeğimin karşılığı, değerini görür demek isterdim ama maalesef”

Yöneticilerimize bu olayın bir mobbing olduğunu söylediğimde aldığım cevap serviste acil doğum beklemek yatmakmış oldu. Ben bir bebeğim boşluklarda Triyaj yaparım servisinde doğum beklemek veya acil hasta beklemek yatmaya eşdeğer görülen bir amir güruhu ile çalıştığım hastanede donanımlı bilgili tecrübeli bir ebe olmam çok takdir edilir emeğimin karşılığı değerini görür demek isterdim ama maalesef.

Ayrıca servisimizi lohusa dışında ftr hastaları da yatmaktadır. Gece Triyaj görevi 24:00’da son bulur ama gece gelen tüm gebelere ebe olarak bakarım merkeze sevk çıkarsa giderim teslim eder dönerim hastaneme. Nöbetten en can alıcı ise sabah 7:00 ile 8:00 saatlerinde gelen gebeler olur niye dersiniz 112 sevki kabul etmez. Çünkü mesai saati ile kadın doğum uzmanınız geliyor der reddeder peki o gibi kimin? O gebe iki ebe nin dir.

“Yorulan bedenim değil kalbim”

Evet 08:00’da nöbetim bitecek artık eve gitmek istiyorum ben bir ebeyim boşluklarda Trier yaparım serviste doğan beklemek veya aile hasta beklemek yatmaya eşdeğer görülen bir amir güruhu maalesef yorulan bedenim değil kalbim yenilmeyeceğim, üzülmeyeceğim 21 28 Nisan Ebeler haftamız kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi