“13 yıllık emeğimi çöpe attım” diyen ebe, sağlığının oturduğu koltuğu devletin değil, şahsi malı gibi görenlerin yaptıklarına boyun eğmeyeceği kadar kıymetli olduğunu söyledi.

Twitter’da Neva isimli bir kullanıcı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli olduğunu belirterek ilginç iddialarda bulunarak istifa etti.

Paylaşımına sendikaları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile haber kanallarını etiketleyen kullanıcı hastaneye verdiği istifa dilekçesini paylaştı.

Ebe kadrosunda hastanede görev yaptığını ileri süren Neva kullanıcısının paylaşımı şu şekilde:

"Ben 13 yıllık emeğimi çöpe attım. Çünkü sağlığım, oturduğu koltuğu devletin değil şahsi malı gibi görenlerin yaptıklarına boyun eğemeyeceğim kadar kıymetli hastane yönetimi kendinden olanlar ve diğerleri diye hastaneyi ikiye ayırmış durumda, çalışma şartlarımız kıdemimiz, emeğimiz kimsenin umurunda değil karşımızda muhattap olabileceğimiz kimse yok.

Çoğu servis sorumlusuyla bile konuşamazken müdürümüze ulaşamıyoruz bile.covid-19 salgını ile hastane idaresi, yoğun bakım sertifikası olmasına rağmen idareye yakın olan isimleri ya geri plana, ya idari birimlere çekti ya da dönüşümlü çalışılacak diyerek evlerine gönderdi o dönüşüm hiç olmadı ve açıklamaları ‘biz onları unuttuk’ oldu.

Yoğun bakım ve covid servislerine ebesinden anestezi teknikerine kimi zaman sözleşmeli olanları ‘sözleşmeni yakarım’ diye tehdit edecek kadar ileri giderek zorla gönderildi. Salgın bitip durumların düzelmesi ile birlikte kendilerince ‘uygunsuz’ görülerek....hastanenin tüm birimlerine görevlendirme yazısı yazmadan tebliğ etme gereği bile duymadan görev yerlerimiz değiştirildi.

Yoğun bakımın en yoğun en zorlu zamanlarında günaşırı 24 nöbetlerle çalıştırılıp, şimdi kendilerine yakın olan isimleri oraya alabilmek için tebliğ dahi edilmeden görev yerimden gönderildim.Çünkü bizim ne kadr ve nasıl çalıştığıma değil önemli olan onlarn neyi ve kimi istediği" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi