Hem whatsapp ihbar hattımıza gelen hemde mail yoluyla bize ulaşan sağlık personelinin özellikle doktor dışında kalan sağlık personelinin döner sermaye sorununun had safhaya ulaştığını görüyoruz.

Aldığımız bilgilere göre sağlık personelinin geçim kaynağı olan döner sermaye hastanelerimizin büyük bir bölümünde artık dağıtılamıyor. Son 3 yıldır sabit alınan ücretin dışında ücret alamayan personel oldukça mutsuz. Bu durumu düzeltecek sivil toplum kuruluşlarının  –meli, -malı, gibi eklerle yaptıkları açıklamalar artık sağlık personelini tatmin etmediği aşikar.  Çalışanların yoğun bir tempoda çalışmaları ancak çalışanların hak ettikleri ücreti alamamaları iş barışını bozduğu gibi personelin işe olan şevkininde sonunu getirdiği görülmelidir.  Bunun yanında liyakatsiz atamaların, haksız şekilde torpilli personele yapılan kıyakların, adamcılığın, kayırmacılığın olduğu ortamlar personelde tükenmişlik oluşturduğu da yadsınamaz gerçek olarak ortada duruyor.

  SAĞLIK PERSONELİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Personel çözüm istiyor. Bize gelen bilgilerde bu çözüme Sayın Bakanımızdan başka kimseden de beklemedikleri görülüyor.  Şu noktada eminiz ki personelimiz Sayın Sağlık Bakanımızın arkasında. Sağlık Personeli döner sermayenin bugün bu duruma gelmesinin sebebinin Sağlık Bakanımızın olmadığının da farkında. Sağlık Bakanlığının hem SUT hemde diğer konularda çalışma yaptığını biliyoruz. Çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve özellikle doktor dışı sağlık personelinin yüzünün güldürülmesi ülkemizin en büyük sağlık sunucusu olan Sağlık Bakanlığının personelini son derece mutlu edecektir. Bu mutluluk hastalara yansıyacak. Hastalara yansıyan mutluluk Sayın Cumhurbaşkanımızı da ziyadesiyle mutlu edecektir.