Özkuk devlet hastanesinde yaşanan olayı şu şekilde anlattı ; “Sayın idaremiz tarafından FONET bilgi sistemin üzerinden ayın 27’sinde döner sermaye komisyonlarına aday olacak arkadaşlar müracaat etsin diye bir yazı yayınlandı. Bu yazının akabinde bazı arkadaşlarımız müracaat etti bazıları da süre 28’inde bitiyor diye başvurularını son güne bıraktılar, ayın 28’inde aynı yazının tekrarı son gün olduğu hatırlatılarak yayınlandığı halde Başhekim işe el koydu ve “ayın 10’nu tarihli yazı ile ayın 13’ünde yayınlanan ilana müracaat eden olmadığından dolayı atamayı ben yapacağım” dedi ve iptal etti.

Böyle bir hakkı yoktur ayrıca ben de bir Uşak Devlet Hastanesi çalışanıyım ve iddia edildiği gibi ayın 9 ile 20’si arasında hastanemiz idaresi tarafından konuyla ilgili FONET bilgi sistemi üzerinden hiçbir bildiri yayınlanmamıştır. Yayınlansa bile sanıyorum bu sadece idarecilere veya sınırlı birkaç kişiye gitti. Çünkü Uşak Devlet Hastanesinde bin 600 çalışan var hiçbir arkadaşımız görmemiş sadece 2 kişi görmüş. Yani 2 kişinin gördüğü ilk duyuru kabul edilerek ikinci duyuru iptal edilmiştir. Burada bir hukuksuzluk vardır.

Yetkililerin derhal bu soruna bir çözüm bulması gerekmektedir. Yine ayın 27’sinde çalışanlarımızdan biri seçim için kuruma müracaat etmiştir ve müracaat kabul olmuştur fakat ne yazık ki “ben iptal ettim senin müracaatın kabul olmadı” denilmiştir. Biz bunu Sayın İl Sağlık Müdürümüze anlattık fakat bir çözüm bulamadık. Sayın Valimize gittik vekaleten bakan Valimiz vardı ona durumu izah ettik, bizden derhal bir yazı yazmamızı istedi biz de kendisine yasanın içeriğini ve nasıl olması gerektiği konusunda bilgi sunumu yaptık ve kuruma havale edildi ama ne yazık ki şu saate kadar henüz bir düzenleme açıklama olmamıştır.”“

DÖNER SERMAYEDEKİ ARTIŞI ÇALIŞANLARA VERMEMEK İÇİN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Özkuk, bahse konu atamanın neden bu yöntemle yapıldığı hakkında şu iddiaları ileri sürdü :"

Sizlerin de bildiği gibi döner sermaye dağıtım oranları yüzde 39’dan yüzde 46’ya çıkarılacaktır. Aradaki bur farkı vermemek için kendi güvendiği arkadaşları atadığını düşünüyoruz. Yani yüzde 46 çalışanlara hiçbir zaman dağıtılmayacak. Buradan şunu özellikle hatırlatmak istiyorum belik atanan arkadaşlarımız daha iyi yapar biz işin o tarafında değiliz, biz sadece bu atamanın hukuksuz olduğunu dile getiriyoruz.- Biliyorsunuz Türk Sağlık-Sen’in dışında başka sendikalar da var. Türk Sağlık-Sen üye portföyüne baktığımızda yetkili sendikanın yaklaşık yarısı kadardır ama bu şekilde olduğu halde iki dönemdir Uşak Devlet Hastanesinde döner sermaye komisyonuna Türk Sağlık-Sen’in işyeri temsilcisi kazanmakta ve girmektedir. Burada malum sendika idareye baskı yaparak iki yıldır kaybettiği seçimi bu yıl da kaybetmekten çekinerek geçen yıl aday olan arkadaşın atanmasını istemiştir, ne yazık ki öyle olmuştur."

BU HUKUKSUZLUĞA, BU VURDUM DUYMAZLIĞI NE ZAMAN DUR DİYECEĞİZ”

Özkük konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı ; “Ben yetkililere sormak istiyorum bu hukuksuzluğa, bu vurdum duymazlığı ne zaman dur diyeceğiz. Bizler çok şey istemiyoruz, bizler hakkımızı istiyoruz, işin parasında, pulunda değiliz. Yasa, çalışanların döner sermaye komisyonuna temsilcisini seçerek göndermesini öngörüyor, bu temsilciyi bırakın çalışanlar kendi arasında seçsin, bunu da çok görmeyin, çok mu zor böyle bir şeyi yapmak? Onun için başta İl Sağlık Müdürüm ve Sayın Valim hatta sesimizi duyurabilirsek Sayın Bakanımızın bu konuya el atması gerekmektedir. Çünkü ortada açık ve seçik olarak görevi kötüye kullanmak vardır. Sayın Başhekimimiz böyle bir olayda görevi kötüye kullanmıştır çünkü ayın 13’ünde FONET sisteminde böyle bir duyuru yoktur ayrıca sizlerin de bildiği gibi çalışanlar her 5 yılda bir mal bildirimde bulunuyor bununla ilgili duyurular yapıldığı halde Başhekimlik aynı zamanda SMS ile bilgilendirme de yapmıştır ancak Döner Sermaye Komisyonu seçimiyle ilgili SMS ve duyuru yapılmamıştır.”

Editör: Haber Merkezi