Dönemine ait yerel basında birçok iddia gündeme getirilen E.Y.’nin geçtiğimiz ay Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından ifadesi alınmak üzere apar topar Ordu’ya çağrıldığı yazılmıştı. Bilgi işlem yazılım ihale bedelinin 18 trilyon olmasına rağmen ihaleyi alan firmaya 40 trilyona yakın para ödendiği iddiaları henüz gündemdeki yerini korurken, şimdide doktorların döner sermaye performans ödemelerinde puanlarıyla oynandığı, bu şekilde hastane ortalamasının yükseltilerek haksız kazanç elde edildiği iddia edildi. 

HAKSIZ KAZANÇ MI ELDE EDİLDİ?

Görevden  alınan Ordu eski il sağlık  müdürü E.Y. dönemine ait skandal iddialar ve soruşturmalar bitmiyor. Ordu DH Başhekimliği döner sermaye dağıtımda kişilerin hak edişlerinin hesaplanmasında yönetmeliğe aykırı işlemler yaptığı ve ikinci tarafların lehine ve aleyhine olacak şekilde doktorların puanlarında oynama yaptığı iddiaları ortaya atıldı.. 

USULSÜZ PUAN KESME VE EKLEME İŞLEMİ YAPILDI İDDİASI!

Döner sermaye dağıtımında yönetmelikte olmayan şekilde doktorların puanlarına müdahaleler yapılarak hastane tavan puanı ve ortalamasını kendileri belirledikleri ile ilgili olarak çok sayıda şikayetin yetkililere iletildiği konuşuluyor. Çok puan yapan doktorların puanlarını tavan puana kadar silmekte, yapılan manipülasyonla puanlar oluşturulduğu iddia ediliyor. Her ayın sonunda doktorların aylık performansları imzalatılırken, daha sonra başhekimlik gözetiminde üzerinde yasal olmayan şekilde puan kesme ve ekleme işlemleri yapıldığı iddiaları olayın boyutlarını gözler önüne seriyor. 

Sonuç olarak doktorlar hak ettiğinin üzerinde ve altında döner parası alırken yardımcı sağlık personeli olarak mevzuatta tanımlanan personellerin bu sahte puanlar ile mağdur edildiği son günlerde ordu sağlık camiasında en çok konuşulan konuların başında geliyor.

Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, gerçeğe aykırı evrak düzenleme, kamu zararı, dolandırıcılık suçlamalarıyla inceleme başlatıldığı haber merkezimize gelen bilgiler arasında.