Samsun merkezli 6 ilde yapılan operasyonun talimatı Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca verildi. Örgüt faaliyeti çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçları ile yapılan operasyon sonucuna göre; şüphelilerin 19 ilde kendileri, yakınları veya üçüncü şahıslar olan 57 kişi adına toplam 141 şirket tescili yaptırdıkları belirlendi.

161 kişinin temin edilen iş göremezlik raporu ile SGK’dan 529 sağlık raporuna istinaden 23 milyon 901 bin 297 lira kamu zararını yol açtıkları öğrenildi.

Aralarında örgüt elebaşı, muhasebe sorumlusu, aile sağlığı merkezi hekimi, özel sağlık kurumu sağlık çalışanı, emekli sağlık çalışanının yer aldığı 198 şüphelinin belirlenmesinin ardından Samsun'da 32, Mardin'de 20, İstanbul'da 3, Elazığ'da 1, İzmir'de 1 ve Mersin'de 2 olmak üzere 59 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda belirlenen adreslerde arama yapan ekipler, çok sayıda dijital materyal, doktor raporu, şirket kaşesi, vekaletname, SGK bildirim evrakı, başkalarına ait hesap cüzdanı, ajanda, açığa atılmış imza bulunan çok sayıda evrak ve doküman ile pompalı tüfek ele geçirdi.

Operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Editör: Haber Merkezi