Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi sağlık emekçilerinin ek ödemelerdeki kesintilere karşı eylemleri sürüyor. Hastane başhekimle görüşme talebinin reddedildiği sağlık emekçileri, DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 No'lu şube, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez Koop İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ve Türk Hemşireler Derneği ile basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı SES iş yeri temsilcisi Ceylanım Üçer sağlık emekçileri adına talepleri sıraladı:

  • Yapılan ücret kesintilerinden geri dönülmelidir.
  • Temel üretim en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmeli.
  • Ek ödemeler tüm sağlık emekcilerini kapsayacak şekilde ödenmeli.
  • Ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayarak,en az 3600 ek gösterge olacak şekilde kademeli olarak yükseltilmelidir.
  • 4A, 4B, 4D vb farklı kadrolara son verilmeli, sağlık alanında yeni atamaların hepsi kadrolu, güvenceli yapılmalıdır.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Başhekimin sosyal medya üzerinden “Aranızda sağlık çalışanı olmayanlar var” şeklindeki açıklamaları eleştiren Sağlık-İş Genel Merkez Yöneticisi Adem Sarıçoban, “Başhekim burada işçiden söz ediyor. Başhekime sesleniyoruz; bizler sağlık ve sosyal iş kolanda çalışan sağlık işçileriyiz. Burada çalışan asistan hekimler, hemşireler, laborantlar gibi temizlik ve güvenlik personeli de sağlık çalışanıdır. Yine sağlık emekçilerini tehdit ediyorlar. Sendikal faaliyeti engellediğiniz için sizlerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

"DAYANIŞMAYI YÜKSELTECEĞİZ"

“Hastane yönetimi güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı karşımızı çıkartıyor. Ama onlarda bizim üyemiz. Güvenlikte çalışan arkadaşlarımızı değil kendiniz karşımızı çıkan” diyen Sarıçoban, “Dün olduğu gibi bugünde tüm sağlık çalışanlarıyla hekimiyle, asistanıyla, güvenlik görevlisiyle yan yana mücadele edeceğiz, dayanışmayı sonuna kadar yükselteceğiz” dedi.

"İZMIR HALKI BURADA YER ALIR"

TMMOB İKK Melih Yalçın ise başhekime seslenerek, sağlık emekçilerinin muhatap alınması gerektigini söyledi. Yalçın, "Sağlık çalışanları birer kahraman siz onları mağdur ettikçe tüm İzmir halkı burada yer alır" dedi. Açıklama, eyleme desteğe gelen Praksis Müzik Grubunun şarkılarıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi