İslahiye Devlet Hastanesi DOKTORA ŞİDDET'in yaşandığı yer. Bize gelen mesajı iletiyoruz;

Merhaba, ben Gaziantep islahiye devlet hastanesinde çalışan bir doktorum. Bugün bir arkadaşımız poliklinikte saldırıya uğradı.

Kendisine randevusuz bakılması icin ısrar eden hasta ile sözlü tartışma yaşanmış şöyle ki normalde randevusuz da bakılıyor ancak arkadaşımız heyette olduğu icin bakamadığını ancak diğer dahiliyeci arkadaşların baktığını belirtmis ancak hasta kötü konusunca beyaz kod verilmiş. Hasta açısından hiç bir mağduriyet söz konusu değil hatta bu şahıs ilerleyen saatlerde başka bir dahiliye doktoruna muayene olmuş.

Ancak şahsin abisi, resmen komplo kurarak hastaneye geliyor ve kendisine bakamayacağını belirten doktor arkadaşımızın odasına gayet iyi bir tavırla girerek, ben sizin takipli hastanızım sizden cok memnunuz diyerek poliklinik odasına giriyor ve direk arkadaşımızın üzerine yürüyüp kafasını duvara dayayıp masada duran dosyalığın demiri ile kafasına vuruyor. Arkadaşımızın kafası yarıldı 2 farklı yerden dikişler atıldı ve acilde gözlem altına alındı. Saldıran kişi güya kaçmış nerde belli değil.

Biz bugün hastanedeki tüm doktorlar olarak olay yaşandıktan sonra poliklinikleri durdurduk hizmet vermedik haliyle hepimizin psikolojisi bozuldu.

Adaleti sosyal medyada sağladığımız İÇİN; paylaşıp destek olup yorum yapabilirsiniz!

.#sağlıktaşiddetehayır

Olay sonrası sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası, "İlimiz İslahiye İlçe Devlet Hastanesi’nde bugün bir iç hastalıkları uzmanı meslektaşımız kafasına sert bir cisimle vurularak darp edilmiştir. Meslektaşımız kafa travması geçirmiş olup gerekli müdahaleler yine meslektaşlarımız tarafından yapılmıştır" ifadeleri yer aldı. 

Saldırı sonrası yaralanan doktor yine hastanede görev yapan meslektaşları tarafından tedavi altına alındı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Her gün en az bir sağlıkta şiddet haberi alırken Sağlık Bakanlığı bu durumu izlemeye daha ne kadar devam edecek? Sağlıkta şiddeti önlemek için bakanlık ne zaman harekete geçecek?

'ÇAREYİ İSTİFADA VEYA YURTDIŞINDA ARIYORLAR'

Yoğun iş yükü, güvensiz çalışma koşulları ve kötü ekonomik koşullarda çalışmak zorunda bırakılan sağlık çalışanları, artık çalışamaz hale gelmiştir. Motivasyonunu ve umudunu yitirmiş sağlık çalışanları çareyi istifa etmekte veya yurt dışına giderek aramaktadırlar.

Sağlıkta şiddet sorunu yapısal olup bütüncül yaklaşımı gerektirir. Başta hükümet ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere yasa teklifi ile birlikte sağlıkta dönüşüm programını durdurmaları için çağrı yapıyoruz. Hükümet ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden ancak birlikte uygulandıklarında sonuç verebilecek olan bütün önerilerimizi dikkate almalarını bekliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları 2007 yılından beri  sağlıkta şiddetin önlenmesi, sağlık kuruluşlarının çalışma koşullarının güvenli ve sağlıklı hale getirilmesini talep etmektedir. "