İlginç diyalogların yaşandığı olay, dün algoloji biriminde yaşandı. Rahatsızlığı dolayısıyla Muğla’dan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne gelen bir hasta ve yakını ile serviste Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. O.N.A. arasında yaşanan diyalogda hasta yakını ve hastaya sinirlenen tıp profesörü ağza alınmayacak ifadeler kullandı.

Yaşanan tartışma ve profesörün argolu ifadelerini cep telefonuna kaydeden bir başka hasta da bu olayı sosyal medya hesabından yayınlayarak yetkilileri göreve davet etti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (AdÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bir hastasıyla argo konuşan doktorun görüntülerinin sosyal medyaya yansıması, birçok vatandaşın tepkisine yol açmıştı. Yaşanan olay sonrasında hemen harekete geçen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ilgili doktor hakkında hukuki sürecin başlatılacağını belirterek, hastanın kızı ile video konferans yöntemiyle görüştü. Yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu ifade eden Rektör Aldemir, sorumlular hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını belirterek özür diledi.

“Başhekimlik soruşturma başlattı”

Olayın ardından görüntüleri sosyal medyada yayınlanan görüntüleri ihbar kabul eden Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin başhekimliği soruşturma başlattı. Soruşturmanın selameti açısından şu anda konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirten ADÜ Tıp Fakültesi Hasatnesi’nin Başhekimi Serkan Öncü, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

"Gereken ne ise yapılacaktır"

Yaşananları asla tasvip etmediğinin altını çizen Rektör Aldemir ; "Geçtiğimiz gün sosyal medyada yer alan ve üniversitemiz hastanesinde yatmakta olan bir hasta ile görevli doktor arasında yaşanan diyalog bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Öğrencilerimiz ve hastalarımız bizim buradaki varlık sebebimizdir. Yaşanan olayı tasvip etmemiz mümkün olmadığı gibi söylemler ve davranış biçimi de asla kabul edilemez. 87 yaşındaki hastanın kızıyla görüşerek yaşananlar dolayısıyla özür diledik. Olayla ilgili süreci başlattığımızı ifade ettik. Bir ambulans gönderip teyzemizi almak isteriz, burada bizzat ilgilenmek isterim. Annem de aynı ameliyatı geçirdi, annemle ilgilendiğim gibi ilgilenmek isterim. Bu isteğimizi de kendisine ilettik. Benim hastanemde böyle bir duruma müsaade etmem. İnşallah bir daha yaşamayacağız. Biz hizmet kalitemizi yükseltmek için var gücümüzle çalışırken yaşanan münferit olaylar karşısında enerjimizi düşürmeyeceğiz, gereken ne ise yapılacaktır. Bu talihsizliği yaşamak üzüntü verici, bu üzüntüyü paylaşıyoruz. Kamuoyu vicdanı rahat olsun" dedi.