Sosyal medya hesabından 50 Ülke içerisinde birinci seçildiği anlatılan, haberleri yaptırılan SABİM uygulamasının şaşkınlığını anlatan Dr. İlker, hasta yakını tarafından SABİM'in arandığını, görevli doktoru darp edeceğini SABİM'e söyleyen kişi ile ilgili SABİM'in kayıtta bulunan görevliyi arayarak uyardığını şaşkınlıkla paylaştı.

SABİM'in 155 Polis İhbar hattını aramak yerine hastaneyi, üstelik hastane polisini de değil, kayıttaki bir memuru arayarak hekimin kendisini korumasını istemesi Sağlıkta Dönüşümün 2021 uygulaması böyle olsa gerek dedirtti.

Olayın baştan sona bir skandal olduğunu vurgulayan bir çok sağlık çalışanı, hasta yakının tehdit etmesi sonrasında, durumu kolluk kuvvetlerine haber vermek yerine, doğrudan sağlık personelinin kendisini korumasını isteyen SABİM'in, sağlıkçılara kendilerini korumaları için silah mı?, sopa mı? yada yanlarında taş mı bulundurmaları gerektiği konusunda herhangi bir uyarıda bulunmaması ise akılları karıştırdı. 

SAYIN KOCA, PERSONELLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!

Hergün Bakanlığınıza bağlı hastanelerde, sağlık kuruluşlarında sağlık personelleri adeta canlarını ortaya koyarak hizmet vermeye çalışmaktadır. Ocak 2021'i işaret ettiğiniz döner sermaye düzenlemesi açıklamanızın üzerinden aylar geçmesine rağmen yeni bir açıklama zahmetinde bulunmamanız çalışanlarına verdiğiniz değeri yeterince gösterirken, en azından SABİM gibi birimlerin görevlerini daha doğru ve daha akılcı yaparak, doktoru döveceğim diyen hasta yakınını bir zahmet kolluk kuvvetlerine bildirmesini sağlayınız.

Editör: Haber Merkezi