Milletvekili Çetin Arık Osmaniye Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayı meclise taşıdı.

Savcı tarafından Doktor Kemal Günel'e psikolojik şiddet uygulandığını belirtti.

Hukukçu Hekimler Osmaniye'de...

Hukukçu Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Hukukçu Cengiz BAYRAM, Osmaniye de dün akşam yaşanan elim olay sebebiyle Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve desteklerini iletti.

Hukukçu Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Hukukçu Cengiz BAYRAM, Osmaniye de dün akşam yaşanan elim olay sebebiyle Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve desteklerini iletti.   

Hukukçu Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Hukukçu Cengiz BAYRAM: “Meslektaşımız görevi başındayken gözaltına alınmak istenmesi , ifadesinin alınmasının bir kaç saati bulması Hekimin zorla ifadeye çağrılması hem Sağlık camiasını derinden üzmüş hem de hastaların mağduriyetine yol açmıştır'' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün HSK Başkanı sıfatıyla, olayın tüm yönleriyle araştırılması için verdiği inceleme izni kapsamında HSK Birinci Dairesince savcı M.B. hakkında inceleme başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.

Olayın detaylı olarak araştırılacağı incelemeyle savcının kusurunun olup olmadığı ele alınacak, müfettiş raporunun ardından M.B. hakkında karar verilecek.

Olayla ilgili başsavcılık açıklama yaptı

Osmaniye Devlet Hastanesi ortopedi bölümüne gelen cumhuriyet savcısının, sırası gelmeden girdiği doktorun odasında kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdığı iddia edildi. Olayla ilgili başsavcılık açıklama yaptı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Devlet Hastanesi’nde muayene olmak isteyen bir savcının, muayene için girdiği odada başka bir hasta olduğu için talebinin reddedilmesi üzerine, kendisini muayene etmeyi reddeden Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel’in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Tekne, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları reddederek şunları söyledi:

“Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında Osmaniye Cumhuriyet Savcısının muayene talebini yerine getirmeyen doktorun gözaltına alındığı haberleriyle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımızda görev yapan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin daha önce başlanılan ortopedik tedavisinin devamı olarak 12.04.2021 tarihindeki randevusu için hastaneye gittiğinde nöbetçi doktorun asıl doktorun izinli olduğunu gerekçe göstererek tedaviden kaçınması üzerine Cumhuriyet Savcısı M.B’nin kendisini tanıtarak randevusunu hatırlatmasına rağmen nöbetçi doktorun muayene odasından ayrılarak tedaviden kaçınıp güvenlik görevlilerine aşağılayıcı şekilde M.B’nin dışarı çıkarılması talimatını verdiği, tedavi olmaksızın hastaneden ayrılan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır. Nöbetçi doktor, aynı gün Başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır. Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”