Sağlık çalışanlarının iş bırakmaları nedeniyle daha fazla doktorun öldürülebileceğini ileri süren cami imamının sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

“Grevdeyiz diyen doktoru öldürmez misin sen? Dövmez misin?” diyerek cami cemaatine seslenen Konya Selçuklu Kayalar Cami İmamı sosyal medyanın en çok konuşulan ismi oldu.

Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesi sonrası Türkiye ayağa kalkmıştı.

Cinayetin ardından sağlık çalışanları tarihte ilk kez meslek örgütleri öncülüğünde bir araya gelerek iş bırakma kararı almış, yıllardır çözülmeyen sağlıkta şiddet konusuna tepki göstermişlerdi.

Sağlık çalışanlarının iş bırakmasının ardından bir kesim yapılan eylemlere tepki göstererek hakarete varan sözlerle çalışanları hedef almıştı. En son Selçuklu Kayalar Caminde görevli imamı cuma hutbesinde hekimleri hedef alan sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Doktor Ekrem Karakaya cinayetinin ardından eylem kararı alan Sağlıkçılara yönelik bu tip girişimleri sonrasında daha fazla hekimin öldürülmesini getireceğini belirten cami imamı sözlerini şöyle sürdürdü.

"Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetleri... Televizyonlarda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Sen gittin grev sırasında hastaneden boş döndün, oğluna iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki git grevdeyiz. Öldürmez misin sen, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun."

İmamın skandal ifadelerinin ardından Konya Valiliği camide söylendiği anlaşılan doktorlara ve sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma soruşturma başlatıldığını duyurdu

Öte yandan Genel Sağlık İş Sendikası skandal ifadelere imza atan cami imamı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek “meczuplara geçit yok” açıklamasını yaptı.