Ordu, sağlıktaki beceriksiz yöneticiler yüzünden skandallarla anılmaya devam ediyor. Bu kez fıkra gibi ibretlik bir olay, Covid-19 ile mücadelenin ana merkezi olan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığında yaşandı.

Doktorlara Brifing Veren Sağlıkçı Korona Çıktı: Hekimleri Karantinaya Alamadılar Haberi Ulusal Basında! haberi için tıklayınız

Her şey toplantıda yaşandı

Çarşamba günü uzman hekim, başhekim yardımcısı ve aile hekimi olmak üzere 13 hekim Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne toplantıya çağırıldı. Toplantıda yaklaşık 1 saat kadar bir sağlık personeli bu hekimlere brifing verdi. Brifingin sonlarına doğru brifingi veren sağlık personeli katılımcılardan 2 dakika izin istiyor ve hemen geleceğini belirtiyor. Ancak gidiş o gidiş. 2 dakikaya geleceğini söyleyen personel gelmiyor onun yerine başka bir personel panikle doktorların yanına gelerek skandal bilgiyi toplantıya katılanlara veriyor.

Testi pozitif çıktı

Meğer ki brifing veren sağlık personeli yakın temaslı olduğundan dolayı Covid PCR testi vermiş. Bu testin sonucu çıkıncaya kadar idari izin verilmesi gereken bu personel çalışmaya devam etmiş ve covid testinin sonucu da toplantı sonrası pozitif çıkınca ortalık karışmış.

Skandal bununla da bitmiyor

Bunun üzerine, ilde hekim sıkıntısı çekilirken, 14’e yakın suçsuz günahsız hekim 14 gün karantinaya alınmış. Bu personel ile aynı odada çalışan 7 personel de karantinaya gönderilmiş.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden gelen mesaj sonrası 14 gün karantinaya gireceklerini öğrenen hekimler, bu kez de yoldan çevrilip, maske ile çalışın talimatı ile hastanelere gönderildi. Yedi gün sonra kontrol Covid testi yaptırmaları önerildi.

Bu doktorlar telefonlarına ilçe Sağlık Müdürlüğünden gelen 14 gün karantina mesajına rağmen bilim kurulu önerileri doğrultusunda maskeli olarak çalışmaya devam ediyorlar.

İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Devlet Hastanesi’nde zincirleme yaşanan ve artık insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaşan bu skandallara daha ne kadar göz yumulacağı da merak ediliyor.

Biz bir kez daha görevimizi yapıyor ve başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanı, Valimiz ve tüm yetkilileri bu sorumluları artık görevlerinden uzaklaştırmaya çağırıyoruz.

Erdoğan Erişen/Ordu Hayat