Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın AKP’nin kapalı salonlardaki kalabalık kongreleri ve buralara katılanlara kamuda ücretsiz PCR testi yapıldığı iddialarına ilişkin verdiği yanıtları eleştirdi.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'ye açıklama yapan Demir ve Kılıç, şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanı aslında 'vatandaşlarım ben genel başkanıma fazla söyleyemiyorum ancak sizler kapalı, kalabalık ortamlara girmeyin, yakın temastan uzak durun yani lebaleb dolu kapalı spor salonlarında yapılan AKP il kongrelerine katılmayın, katılırsanız virüs bulaşır’ demiş oldu.

Bakan Koca, ‘AKP il kongrelerinde partililere ücretsiz PCR testinin kamu hastanelerinde yapıldığı iddialarına, ‘hayır yalandır’ diyememiş topu taca atarak sorumluluğu hekimlere yüklemiştir.” 

Demir ve Kılıç, Bilim Kurulu üyelerinin de tüm bu olanlara sessiz kalarak inandırıcılıklarını yitirdiklerini belirtti.

Bakan Koca, şu açıklamayı yapmıştı:
Ben ısrarla siyasi arenaya bu mücadelenin çekilmemesi noktasında kararlıyım ve bu arenaya da özellikle çekilmek isteniyor. 83 milyon vatandaşımıza da eşit davranarak bu mücadeleyi sürdürmekten yanayım.

Bahsettiğiniz durumla ilgili dün il sağlık müdürlüğümüz bir açıklamada bulundu ve bununla ilgili PCR testinin yapılabilirliği biliyorsunuz hekimlerimizin sorumluluğunda bir semptomu olduğunda talep edilerek yapılıyor.

Özel bir durum söz konusu değil. Bununla ilgili ancak talep ücretsiz olacaksa, yani biz zaten kamu kurumlarımızda ücretsiz yapıyoruz. Özel kuruluşlarda yaptırabilirler ama o durumda da özel kuruluşlarda semptomu varsa ücret ödemeyip, semptomu yoksa ücret ödeyip ancak yaptırabilirler.

Dolayısıyla kamu kurumlarımızda hekim sorumluluğunda semptomu olan kişiye hekim talebiyle PCR testi yapılır. Özel bir durum söz konusu değil.

Editör: Haber Merkezi