Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'nin özel haberine göre;

9 aylık hamile olan Dönüş Kılınç’ı korona testi pozitif olduğu için muayene etmediği öne sürülen  İstanbul Pendik'teki özel bir hastanenin  doktoru S. Ö., K. ailesine ‘hakaret’ davası açtı. K.’ın eşi R. K. mahkemede eşinin ölümünde doktoru sorumlu tuttu ancak hakaret iddiasını kabul etmedi. İstanbul Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi ise K.’a 10 bin 600 lira para cezası verdi.

‘GEÇ MÜDAHALE NEDENİYLE EŞİMİ KAYBETTİM’

Hastanenin sosyal medya hesabına yorum yapan K., kadın doğum uzmanı doktorun eşinin ölümünde sorumlu olduğu yönünde paylaşımlar yaptı. Doktor S. Ö. ise bu yorumları okuduktan sonra R. K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkemede ifade veren K., “Eşim 37 haftalık hamileydi. Ancak korona geçirdi. Eşimin hamilelik süreciyle ilgili takibini müşteki doktor yapıyordu. Eşimin testi pozitif olduğu için müşteki doktor eşimin testi negatif oluncaya kadar hastaneye kabul edilemeyeceği bildirildi. Eşimi başka hastanelere sosyal medya hesabı üzerinden yönlendirdi. Eşimi 70 kilometre uzaklıktaki başka bir hastaneye götürdüm. Burada tedavinin geciktiği söylendi, geç müdahale nedeniyle eşimi kaybettim. Neredeyse çocuğumu da kaybedecektim. Olay tarihinde bu sebeple  Hastanenin sosyal medya hesabına iddianamede belirtilen yazıları yazdım” dedi.

‘HASTANE SAHİBİ DEĞİLİM’

Hakaret davası açan doktor S. Ü. ise pandemi hastanesi olmadıklarını iddia ederek “Ben hastanenin sahibi değilim” dedi. Vefat eden D. K.’ı hastaneye yatırmadıklarını kabul eden doktor ifadesinde şunları söyledi: “Olay tarihinde sanığın eşinin kontrolünü yaptığım doğrudur ancak sanığın eşi vefat etmeden 10 gün önce muayene etmiştim. Testi negatifti, sağlık sorunu da yoktu. Sonradan testi pozitif çıktı, benimle irtibat kurdular. Testi pozitif olduğu için hastanenin kabul edemeyeceğini acilden giriş yapmaları gerektiğini söyledim. Sanığın eşinin ölümünde kusurum yok. Hastane bana ait hastane değil. Ayrıca pandemi hastanesi olmadığı için o dönemde Covid pozitifli hastalar hastane yönetimi tarafından kabul edilmiyordu. Bu konuda benim inisiyatifim bulunmamakta.”

10 BİN LİRALIK PARA CEZASI

İstanbul Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi ise ‘Görevli memura görevi nedeniyle hakaret suçunu işlediği’ gerekçesiyle K.’a 365 gün adli para cezası verdi. Daha sonra mahkeme bu cezayı ‘kastın ağırlığını’ göz önünde bulundurarak 530 gün adli para cezasına dönüştürdü. Mahkeme ekonomik durumu göz önünde bulundurarak 10 bin 600 liralık para cezasının 24 taksitle ödenmesine karar verdi. Ayrıca mahkeme K.’a verdiği iki yıl hapis cezasını da erteleyerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Kaynak:https://www.gazeteduvar.com.tr/korona-viruslu-hamile-kadini-muayene-etmeyen-doktor-olen-kadinin-esine-actigi-hakaret-davasini-kazandi-haber-1536292