Sosyal medyada paylaşılan videoda, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde bir sedyenin üzerinde yatmakta olan yaşlı kadının hastaneye kabul edilmediği iddia edildi Sosyal medyada paylaşılan olayın perde arkasında neler yaşandığına dair bilgilere Ajans Urfa ulaştı

İşte konuyla ilgili bilinmeyen o detaylar…

İĞNE YAPILMASI İSTENDİ

86 yaşındaki Sultan D. isimli yaşlı bir hasta, 29 Mayıs Cumartesi günü saat 15.41 sıralarında yakınları tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Erişkin Acil Servisi'ne götürüldü. Yan ağrısı, genel durum bozukluğu yaygın ağrı şikâyetiyle hastaneye getirilen yaşlı kadın için hastanın kan tahlilleri ve gerek görülen görüntüleme tetkiklerine bakılacağı hasta yakınlarına bildirildi. Ancak iddiaya göre, hasta yakınları, kan ve görüntüleme tetkiklerini yaptırmak istemeyerek, hastanın ağrısı için nöbetçi uzman hekimden ağrı kesici iğne yapılmasını istedi.

SEDYE İLE DIŞARI ÇIKARTTILAR

İğne yapılmaması üzerine hasta yakınları, hastalarını sedye ile acil servisten çıkararak acil servis önünde sedye ile bekletti. Bu gelişme üzerine acil servis önüne gelen İdari Şef nöbetçisi Başhekim Yardımcısı Dr. Erol Erdoğan, hasta yakınları ile iletişime geçerek, hastanın tekrardan acil servise başvurusu sağlandı ve böylece hastanın muayene, tetkik ve tedavi işlemleri yapılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi